Nogomet

Španjolci ponovno za dlaku

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.06.2010.
Španjolci ponovno za dlaku

Reprezentacija Španjolske upisala je još jednu pobjedu u pripremnoj prijateljskoj utakmici, s minimalnih 1:0 svladaši Južnu Koreju, a jedini je pogodak za Furiju postigao Sevillin bočni Jesus Navas...

U prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Tivoli Neu u Innsbrucku, reprezentacija Španjolske još je jednom prije svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici ostvarila tijesnu pobjedu.

Nakon što je nekoliko dana ranije s 3:2 svladala Saudijsku Arabiju, pogotkom su Jesusa Navasa Del Bosqueovi momci pobijedili i Južnu Koreju, premda su i izabranici Huh Jung-Mooa imali pristojan broj prigoda na jug Afrike otputovati sa skalpom europskoga prvaka.

Furija nije krenula najbolje u ponovno potpuno ispremiješanom sastavu; "probudila" se tek u 20. minuti, kada je pokušaj na korejska vrata uputio Cesc Fabregas, ali sve do pet minuta prije kraja ipak nisu uspjeli stvoriti pravu, stopostotnu šansu za zgoditak.

Tada se u iznenadnoj dobroj prilici našao David Villa, a na njegov je blokirani udarac na 20-ak metara od gola natrčao Sevillin veznjak Jesus Navas i fantastično, neobranjivo pogodio sam gornji lijevi kut korejskoga gola.

Prijateljska utakmica:
Španjolska - Južna Koreja 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!