Nogomet

Video: Uspješna njemačka proba protiv BiH

Borna Rupnik • četvrtak, 03.06.2010.
Video: Uspješna njemačka proba protiv BiH
Foto: EPA

Najbolji njemački nogometaši uspješno su odradili generalnu probu prije puta u Južnoafričku Republiku. Svladali su Bosnu i Hercegovinu, ali nije im bilo lako...

Izabranici Safeta Sušića, za koje još uvijek nije zaigrao Mensur Mujdža, bili su posljednja prijateljska prepreka Elfa prije nastupa na Svjetskom prvenstvu. I svoju su zadaću odradili sasvim solidno.

Joachim Löw: "Odlično je to što smo nakon tri tjedna priprema pokazali zube u drugom poluvremenu utakmice. Imali smo dosta prilika i mislim da smo zasluženo pobijedili. Imamo dobru momčad u dobrom raspoloženju i smatram da možemo odigrati dobar turnir".

Naime, Manuela Neuera u 15. minuti zajedničkim su snagama na frankfurtskom stadionu svladali Philipp Lahm i Edin Džeko, no novopečeni njemački kapetan iskupio se početkom drugog dijela, lijepim udarcem u same rašlje za 1:1.

Ostatak utakmice donio je više osmijeha na njemačka lica. Pobjedu je Njemačkoj u razmaku od samo četiri minute s dva pogotka osigurao Bastian Schweinsteiger, koji je dva puta na gotovo identičan način realizirao udarce s bijele točke.

Senijad Ibričić odigrao je cijelo drugo poluvrijeme, a Ermin Zec priliku je dobio u zadnjih 15 minuta. Utakmicu je pratilo gotovo 50.000 ljudi, među kojima je bio i nemali broj bosanskohercegovačkih navijača.

Prijateljska utakmica:
Njemačka - Bosna i Hercegovina 3:1


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 09:28
    Bosna dobra u 1. poluvremenu , u 2. jako loša. Ibričić (opet) zaspao kod 1. gola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 05:51
    to je to.prvi penal čist,drugi nije vidija penala. a hl-kakva bokte razlika u kvaliteti,pa sam džeko je kvalitetniji i više vridi od pola ove njemačke momčadi(ballacka izuzimam)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 01:57
    Prvi penal čisti - uklizavanje nakon što je napadač izmaknul loptu. Drugi penal čisti - ali za oskara. Još je obrambeni igrač Bosne izmical nogu ,ali gluma izvrsna. Ali je zato gol Lahma pravo remek djelo - je da je akcija bila plod slučajnosti, ali Lahmova završnica za deset.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 01:23
    klasični penali. čista razlika u kvaliteti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 00:06
    Ne znam no -- onaj prvi penal bi se mogel dosuditi ili ne, ali kako je to bio domači teren.. a onaj drugi se mi baš i nije činil za bjelu točku. Sve u svemu, dobra igra Bosne (osim one rupe za izjednačenje).
    Obrisan korisnik