Nogomet

Italija strahuje za Pirla i Camoranesija

Borna Rupnik • subota, 05.06.2010.
Italija strahuje za Pirla i Camoranesija
Foto: EPA

Prijateljska utakmica Italije i Meksika mogla bi se pokazati dvostrukim udarcem za izbornika svjetskih prvaka, Marcella Lippija. Nije samo izgubio susret, nego je možda ostao bez važnog kotačića veznog reda...

Andrea Pirlo jedna je od ključnih karika talijanske momčadi, no njegov je nastup na Svjetskom prvenstvu još uvijek pod ozbiljnim znakom upitnika.

Naime, Pirlo je ozlijedio list na pripremnom ogledu protiv Meksika, koji su Talijani izgubili 2:1, a liječnici reprezentacije još uvijek ne mogu potvrditi da će igrač Milana biti spreman za nastup u Južnoafričkoj Republici.

Pirlo će otputovati zajedno sa svojim suigračima nakon što propusti prijateljski dvoboj sa Švicarskom, a prije prve utakmice Azzurra na SP-u, one s Paragvajem 14. lipnja, bit će podvrgnut dodatnim pregledima.

Jedan od talijanskih liječnika, Enrico Castellaci, najavio je da je prosječno vrijeme oporavka od takve ozljede 15 do 20 dana te se Talijani nadaju da bi Pirlo mogao biti spreman barem za drugu utakmicu, protiv Novog Zelanda 20. lipnja. Dodatni problem Marcella Lippija zove se Mauro Camoranesi, kojeg muči ozljeda koljena i također se ne zna hoće li biti pravovremeno zaliječen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!