Rukomet

U Makarskoj uzalud čekaju

Ivana Strahija • subota, 05.06.2010.
U Makarskoj uzalud čekaju
Foto: Ivana Strahija

U 17 sati u subotu na parket gradske sportske dvorane u Makarskoj trebali bi izaći rukometaši MKA*IPC-a i odigrati polufinalni susret Kupa protiv Kaštela Adriachema. Iako se svi uključeni još uvijek tome nadaju, to se nikako neće dogoditi.

Štrajk rukometaša

Na vidjelo je izašao i štrajk čakovečkih rukometaša, koji već tri mjeseca nisu dobili svoja primanja. Kako je čakovečki premijerligaški klub bio poznat po tome da redovitije i urednije od većine hrvatskih klubova podmiruje svoja dugovanja, jasno je da trenutna situacija nije bezazlena. Rukometaši MKA*IPC-a na zakazanim treninzima, kao Varaždinci puno prije njih, igraju mali nogomet.

Čakovečki rukometaši danas ujutro nisu sjeli na autobus i nisu krenuli za Makarsku. Iako će ih u dvorani njihovi protivnici iz Kaštela, suci, delegati i gledatelji, čekati u dogovoreno vrijeme, oni se neće pojaviti. Tako će prvoligaški RK Kaštela Adriachem, ni kriv ni dužan, nadmašiti sve svoje snove i nade te proći u finale Kupa i tamo se susresti s pobjednikom susreta CO Zagreb – Nexe.

Kad je na konferenciji za novinare u utorak najavljen bojkot Kupa od strane RK MKA*IPC-a, svi su se ipak nadali da će se predsjednik Željko Kavran predomisliti barem po tom pitanju, tim više što je takvo ponašanje sasvim nesportsko. Jedno je "krviti se" s lokalnom politikom, a sasvim drugo napraviti presedan hrvatskog rukometa i ne doći na utakmicu Kupa. Moglo se to pitanje, možda čak i učinkovitije, rješavati nakon vikenda u Makarskoj.

Kavranovo mišljenje nije promijenila ni hitna reakcija Grada i Županije, koji su u par sati od objave odustajanja bili spremni platiti ne samo put i troškove već i par desetaka tisuća kuna više. Predsjednik je ostao čvrsto pri svom.

Tako se prvo polufinale danas neće odigrati, a RK MKA*IPC-u prijete i veće sankcije od onih prvotno najavljenih, godine dana zabrane igranja Kupa i 15 tisuća kuna. O slučaju bi mogao raspravljati i Izvršni odbor HRS-a, a što će se tada dogoditi, teško je reći. Stegovni propisnik, dokument kojim se uređuje sustav kazni za one koji se ogriješe o rukometne regule, dopušta svakakve sankcije.

Rukometni kup-vikend odigrava se u Makarskoj prema sljedećem rasporedu:
subota 5. lipnja:
MKA*IPC - Kaštela Adriachem 17 h
CO Zagreb - Nexe 19 h
nedjelja 6. lipnja
utakmica za 3. mjesto 18 h
finale 20 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kalixius05.06.2010. u 18:10
    Napraviti reorganizaciju sporta tako da svi dobiju sukladno svojim ulaganjima u mlade igrače i postignutim rezultatima. Npr. nerealno je da Dinamo dobiva cca 30 milijuna godišnje,a za jednu Cibonu, Zagreb i Mladost ne može se naći ni 10% tog iznosa. Mislim da smo mi premala zemlja da tjeramo jedan... [više na forumu]
    kalixius
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 15:06
    tetar apsurda... na što bi to sve ličilo da nam repka nije tako uspješna?!?!?!
    Obrisan korisnik