Nogomet

Video: Buddle predvodio SAD do pobjede

Antonija Pavlić • subota, 05.06.2010.
Video: Buddle predvodio SAD do pobjede
Foto: EPA

Bez većih problema reprezentacija SAD-a u posljednjoj je pripremi za Svjetsko prvenstvo u JAR-u svladala Australiju s rezultatom 3:1. Igrač je utakmice bio dvostruki strijelac Edson Buddle, a pogotke su postigli još i Cahill za Socceroose te Gomez za Amerikance...

Na stadionu Roodeport u Južnoafričkoj Republici u prijateljskom su se susretu ogledala dva stara rivala - SAD i Australija, posljednji put iskušavši sposobnosti prije otvaranja 19. svjetske smotre.

Amerikanci su morali igrati bez ponajboljeg napadača Jozyja Altidorea, koji je na treningu ozlijedio gležanj, no ispostavilo se da im to i nije predstavljalo prevelik problem.

Već je u 4. minuti Edson Buddle iz obrambene pogreške Australaca preciznim udarcem s ruba šesnaesterca doveo SAD u vodstvo, no veselje im nije predugo trajalo budući da je Tim Cahill efektno, u padu, izjednačio poslije kornera 15 minuta kasnije.

Buddle se, ipak, nije dao smesti i u 31. je minuti ubačaj Stevea Cherundola pretvorio u novi pogodak, inače tek drugi u reprezentativnom dresu, vrativši time prednost ipak ponešto boljoj momčadi. S tim se rezultatom otišlo na predah.

Australci su u drugih 45 minuta pokušali napasti i još jednom "poravnati" rezultat, no efekt je bio upravo suprotan - SAD je nizao priliku za prilikom, ali sve do isteka regularnog dijela igre akcije nije uspio konkretizirati.

Landon Donovan je tada prizemno ubacio u kazneni prostor Socceroosa s lijeve strane, a u gužvi se najbolje snašla zamjena Clinta Dempseyja Herculez Gomez, loptu neobranjivo pospremivši iza leđa Marka Schwarzera.

Prijateljska utakmica, 5. lipnja:
SAD - Australija 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!