Rukomet

Kaštela i Zagreb u finalu

Ivana Strahija • subota, 05.06.2010.
Kaštela i Zagreb u finalu
Foto: Dejan Popek

U finalu Hrvatskog rukometnog kupa igrat će Kaštela Adriachem te CO Zagreb. Prvi je polufinalni susret dobiven za "zelenim stolom" 10:0, dok je u drugom polufinalu Zagreb s 39:30 bio bolji od našičkog Nexea.

Kako je bilo i najavljeno, RK MKA*IPC nije se pojavio na prvom polufinalnom susretu Kupa. Povjerenik za natjecanje Mihael Varga stoga nije imao drugog izbora do registrirati utakmicu 10:0 u korist Kaštela, a taj je klub, koji se inače natječe u 1. Dukat HRL, tako došao do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti, ulaska u finale Kupa Hrvatske.

Neslužbeno smo doznali da su još u petak navečer igrači MKA*IPC-a došli zamoliti predsjednika kluba Željka Kavrana da se ipak putuje u Makarsku, ali je on ostao pri svojim principima. Isti ti principi bi čakovečki klub mogli koštati i više no što se prvotno činilo, a pošto je nedolazak na završnicu presedan u hrvatskom rukometu, o kazni će raspravljati Upravni odbor HRS-a na svojoj sjednici 15. lipnja. Spominje se čak i mogućnost one najrigoroznije kazne, izbacivanja iz Premijer lige, jer su rukometne regule teško prekršene.

Druga je utakmica odigrana po rasporedu, a gledatelji su u makarskoj gradskoj dvorani mogli vidjeti dvoboj dva najbolja hrvatska kluba, koja je ždrijeb nesretno spojio u polufinalu.

Zagrepčani su od početka utakmice vodili glavnu riječ na parketu, raspucali su se Lazarov i Horvat te doveli CO do 5:1 u sedmoj minuti. Takvu prednost protiv hrvatskih prvaka Našičani nikako nisu mogli dostići, unatoč naporima Etera i F. Lelića, pa se na odmor odlazi s 21:13 za CO.

U drugom dijelu nastavak priče, a do 41. minute Zagreb ima +11 (27:16). Do kraja utakmice Lazarov je mrežu Našičana pogodio 13 puta, po pet su golova dali J. Valčić, Horvat i Gal. Šego je imao 14 obrana. U redovima Nexea najbolji strijelac bio je F. Lelić s osam golova, dok je pet upisao Abramović. P. Lelić je obranio 7/28.

Utakmica za treće mjesto, prvotno zakazana za 18 sati u nedjelju, neće se igrati, već je automatizmom treće mjesto završnog turnira Kupa pripalo Nexeu. Finale pak započinje u 20 sati.

Hrvatski rukometni kup, polufinale:
Kaštela Adriachem – MKA*IPC 10:0 (bb)
CO Zagreb – Nexe 39:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom06.06.2010. u 12:39
    da balić i lazarov ne mogu igrat zajedno? to je najveća glupost koju je neko ikad izrekao, a majke mi ima veliku konkurenciju. to se valjda samo kod nas može desit, ma kaj valjda sigurno. sramota! najbolji srednji i najbolji desni vanjski i to sad ne valja. jel mi stvarno sve što valja trebamo... [više na forumu]
    dajmituprijavuvecjednom
  • kalixius05.06.2010. u 23:33
    Lazarova treba zadržati pošto poto koštao on 50 ili 200 tisuća eura godišnje. Teško će se može naći tako kvalitetni desni vanjski.
    kalixius