Nogomet

Brazilci se boje ozljeda

Branimir Korać • subota, 05.06.2010.
Brazilci se boje ozljeda
Foto: EPA

Odbrojavaju se dani do početka Svjetskog nogometnog prvenstva, međutim isto tako se povećava popis igrača koji će zbog ozljeda propustiti SP. U brazilskom taboru s pozornošću prate što se događa u ostalim reprezentacijama i na treninzima ipak idu nešto lakše…

Završetak sezone, nagomilan umor, velika želja, niti jedan faktor ne ide u prilog nogometašima koji s nestrpljenjem očekuju nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svaki igrač se bori za poziciju, ide maksimalno i kada se sve zbroji opasnost od ozljede je povećana.

Vidi se to i tijekom ovih priprema za Svjetsko prvenstvo, veliki broj igrača otpada zbog ozljeda i neke reprezentacije će zbog toga biti značajno hendikepirani. Takvih problema nemaju Brazilci, no u njihovom taboru vlada oprez kako se ne bi takvo što dogodilo.

"S pozornošću pratimo s kakvim problemima se bore ostale reprezentacije. Nije lako sve to čuti, puno teže je i opustiti se na treningu, svi idemo lakše kako se ne bi netko ozlijedio. Da pokucam u drvo, mi zasad nemamo takvih problema, ali smo oprezni, nitko ne želi propustiti Svjetsko prvenstvo", rekao je Grafite.

Brazilci su u jednom trenutku i sami se suočili sa strahom od ozljede kada je Julio Cesar protiv Zimbabvea napustio teren već sredinom prvog poluvremena. No srećom po njih, riječ je o lakšoj ozljedi i Interov vratar je već počeo s treninzima.

"Igrati protiv Engleske ili Obale Bjelokosti bez takvih igrača kao što su Ferdinand i Drogba za nas je dobra vijest", iskren je bio Maicon. Ukoliko ne bude revolucionarnih promjena, Brazil će u Južnu Afriku za razliku od mnogih doputovati u najboljem izdanju i samim time će biti u maloj prednosti nad nekim velikim konkurentima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!