Nogomet

Queiroz: "Možemo dobiti svakoga"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.06.2010.
Queiroz: "Možemo dobiti svakoga"
Foto: HB-Press-Agency

Usprkos teškim kvalifikacijama i u posljednji tren izborenom odlasku na Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Portugala nalazi se na trećem mjestu Fifine ljestvice. Izbornik Selecaa Carlos Queiroz vjeruje kako će njegovi izabranici u Južnoafričkoj Republici opravdati tu visoku poziciju, a najveće nade polaže u Cristiana Ronalda...

Osim što od početka pripremnom razdoblja vjeruje u uspješno okončane akcije portugalske nacionalne vrste u JAR-u, Queiroz je s javnosti podijelio i mišljenje kako će najveća zvijezda Svjetskog prvenstva biti upravo njegov Cristiano Ronaldo.

"Cristiano je pobjednik, on je više od igrača, on je Superman. Mentalno je jak i vjeruje u sebe. Vidio sam da je rođeni pobjednik čim sam počeo raditi s njim, imao je tada 18 godina. Sjajno je imati u kadru takvog igrača, a da je poseban govori i to kako je svijet uvjerio da je najbolji i prije nego što je natjecanje započelo."

Veliku će ulogu na portugalskom putu do željenog uspjeha imati rezultat iz prve utakmice skupine G. Portugalske su šanse porasle nakon nesretne ozljede Didiera Drogbe. "Siguran sam kako će Obala Bjelokosti drhtati pred Portugalom. Kao momčad, ali i individualno mi možemo dobiti bilo koju reprezentaciju na Prvenstvu."

Iako pun optimizma, strateg Portugala na kraju je ipak stao na loptu. "Naš je pristup ići susret po susret, a u svakome od njih krećemo po pobjedu. No najvažnije je da prvo prođemo skupinu. Nakon toga slijede susreti s ostalim najboljim reprezentacijama svijeta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 12:14
    Niti će Portugal biti nepobjediv zbog Ronalda niti će Obala biti lagan plijen zbog neigranja Drogbe. Utakmicu bi mogla odlučiti slučajna greška u obrani, a i nula je realna opcija.
    Obrisan korisnik