Nogomet

Chilavert: "Talijani su stari i umorni"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 07.06.2010.
Chilavert: "Talijani su stari i umorni"
Foto: EPA

Negdašnji legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert radijskoj je postaji Jovern Pan rekao kako nije zabrinut zbog snage prvog protivnika "albirroje" na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Dapače, Italiju uopće ne smatra favoritom skupine...

Legendarni bivši vratar Paragvaja, 44-godišnji Jose Luis Chilavert, uvjeren je kako se La Albirroja ne mora previše pribojavati snage talijanske momčadi u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 14. lipnja.

Trostruki najbolji golman svijeta u izboru Međunarodne federacije za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), kao i većina nogometnih zaljubljenika i stručnjaka, zaključuje da Azzurri nisu ni sjena momčadi koja se u Njemačkoj prije četiri godine popela na vrh svijeta.

"Vjerujem da Paragvaj ima sve što je potrebno za skidanje talijanskog skalpa", kazao je radiju Jovern Pan. "Lippi danas ima izrazito staru i umornu momčad", pojasnio je.

"Iz tog razloga, smatram da smo favoriti u otvarajućoj utakmici, a upravo bi se ona mogla pokazati krucijalnom u raspletu skupine F."

Chilavert je, osim po svojim vratarskim sposobnostima, nadaleko poznat i po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca i jedanaesteraca, o čemu dovoljno govori iznos njegovih, nerijetko, ključnih pogodaka. U Velezu je u 341 nastupu poentirao 48 puta, jednom je zabio za Strasbourg i Zaragozu, četiri puta za Penarol, a osam za paragvajsku reprezentaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!