Nogomet

Japanci ostali na nuli

Borna Rupnik • četvrtak, 10.06.2010.
Japanci ostali na nuli
Foto: EPA

Reprezentacija Japana nije uspjela u svojoj namjeri da protiv Zimbabvea unese dodatnu dozu samopouzdanja prije početka Svjetskog prvenstva. Završilo je 0:0...

Japanski su nogometaši prije samo 24 sata uspjeli za četvrtak dogovoriti prijateljski ogled s Tanzanijom, no protivnika su promijenili u zadnji trenutak. Odmjerili su snage sa Zimbabveom, ali nisu pronašli put do njihove mreže.

Ostalo je 0:0, iako su izabranici Takeshija Okade bili osjetno bolja momčad na terenu. Ipak, nedostajala im je realizacija, odnosno raspoloženi napadač koji će brojne prilike pretvoriti u barem poneki pogodak. To nije pošlo za rukom ni Takayukiju Morimotu, ni Shinjiju Okazakiju, ni Keijiju Tamadi.

Okada je ovaj ogled iskoristio i za provjeru forme dvojice oporavljenika. Shunsuke Nakamura odigrao je 30 minuta bez većih problema, a isto je uspio i Makoto Hasebe, koji se prije tri dana ozlijedio na treningu.

Zimbabve je tijekom cijelog susreta uputio samo jedan udarac prema japanskom golu, no Okadina će se ekipa na Svjetskom prvenstvu suprotstaviti znatno ozbiljnijim napadima: čekaju iz Nizozemska, Danska i Kamerun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!