Nogomet

Drogba pod pritiskom očekivanja

Marin Vuković • petak, 11.06.2010.
Drogba pod pritiskom očekivanja
Foto: EPA

Didier Drogba uvjeren je kako se reprezentacija Obale Bjelokosti nalazi pod većim pritiskom od, primjerice, reprezentacija Engleske ili Francuske.

Sve su veći izgledi da će Didier Drogba biti spreman zaigrati već u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, u kojoj ih čeka težak ogled s Portugalom. Napadač Chelseaja posve je svjestan pritiska pod kojim se nalazi zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije.

"Očekivanja u domovini zaista su velika, mislim da su veća nego u Engleskoj", rekao je Drogba. "Većina nas igra u velikim klubovima i s njima smo osvojili velike trofeje, no u reprezentaciji dosad nismo osvojili ništa."

"Ljudi govore kako je ovo najbolja reprezentacija Obale Bjelokosti nakon dugo godina i zato su i očekivanja veća nego u Engleskoj i Francuskoj", dodaje ubojiti napadač.

Dodatnu vjeru u vlastite mogućnosti ulijeva i izbornik Sven Goran Eriksson, za kojeg Drogba vjeruje da ih može odvesti daleko. "Eriksson je jedan od najboljih izbornika na 'tržištu' i napravio je puno dobrih stvari i s engleskom momčadi. Pravi je profesionalac i s njegovim iskustvom nadam se da možemo pobijediti i jednu ili dvije velike momčadi."

Žele li reprezentativci Obale Bjelokosti otići daleko, upravo to će im biti i potrebno jer skupina s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom u potpunosti opravdava nadimak "Skupina smrti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!