Nogomet

Cannavaro vjeruje u talijanski uspjeh

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Cannavaro vjeruje u talijanski uspjeh
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Talijanski kapetan Fabio Cannavaro vjeruje da azzurri mogu obraniti naslov prvaka svijeta ako povrate atmosferu koja je u momčadi vladala u Njemačkoj 2006...

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro uvjeren je da su azzurri sposbni obraniti naslov prvaka svijeta iako u momčadi nemaju igrača poput Messija, Cristiana Ronalda ili Waynea Rooneyja.

"Momčad smo koja nema istaknutu zvijezdu, ali vjerujem da možemo ostvariti velike uspjehe ako povratimo momčadski duh koji smo imali u Njemačkoj prije četiri godine", kazao je.

"Moram biti siguran u naše mogućnosti. Svima nam je dužnost da do kraja vjerujemo u obranu titule."

Mnogo je promjena doživjela šampionska momčad - nema više Marca Materazzija, Francesca Tottija, Fabija Grossa, Alessandra Neste...

"Neki igrači iz obrambene linije momčadi iz 2006. više nisu s nama, ali izbornik je u proteklih nekoliko mjeseci naporno radio upravo na tom segmentu i pokušao nam vratiti identitet defenzivno nastrojene ekipe."

Partner u središnjici obrane ovoga će mu puta, umjesto Materazzija, biti Juventusov Giorgio Chiellini. "Odigrali smo mnogo utakmica zajedno, no mislim da svaki igrač u rosteru ima kvalitetu nastupanja na toj razini", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!