Nogomet

Australci nemaju šanse

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Babić • nedjelja, 13.06.2010.
Australci nemaju šanse
Foto: EPA

Prve dvije ekipe Sportnetovih prognozera nisu se posebno proslavile, vjerujemo kako ćemo više sreće imati trećeg dana Svjetskog prvenstva. Jednoglasje vlada samo oko njemačkog uspjeha protiv Australije dok su oko preostala dva susreta mišljenja podijeljena...

Alžir - Slovenija 13:30

Marin Vuković: Kad upadnete u grupu u kojoj jedna reprezentacija predstavlja izrazitog favorita i gotovo sigurnog putnika u drugi krug, jasno vam je da prava na pogrešan korak gotovo da i nemate. Bodovi protiv nominalno najlošije reprezentacije u skupini predstavljaju imperativ, a tri boda u džepu nakon prvoga kola Slovencima bi strašno dobro došli. Neuspjeh bi pak zahtijevao rizik protiv Amerikanaca ili, još gore, Engleza, što je previše opasna misija. Premda oskudijevaju zvijezdama, Slovenci imaju kvalitetu za osvajanje prvih, povijesnih bodova na Svjetskom prvenstvu.

Prognoza: Pobjeda Slovenije

Branimir Korać: Nekako sumnjam da od tri nedjeljne utakmice nijedna neće završiti neriješeno, ovdje sam najbliži tom tipu, ali ću ipak dati prednost Alžiru. Kolega Vuković vjeruje slovenskoj kvaliteti, a ja opet suprotno - ne vjerujem. Niti jedna od ove dvije reprezentacije nema neka velika imena, ali mi se Alžir čini čvršćom i boljom reprezentacijom. Slovenci su izbacili Ruse u dodatnim kvalifikacijama, svaka im čast na tome, no vjerujem da će Alžir više puta zaprijetiti Handanoviču i na kraju slaviti. 1:0 za Alžir.

Prognoza: Pobjeda Alžira

Vedran Babić: Alžirski izbornik Rabah Saadane pomogao mi je raščistiti sve dvojbe oko toga da li da u ovoj utakmici tipujem na "iks" ili na pobjedu Slovenije. Saadane je, naime, odlučio iz prvog sastava izostaviti kapetana Yazida Mansourija, što je naišlo na negodovanje ostatka reprezentacije koji se sada više ne osjeća toliko sigurnim. Ni pripremno razdoblje nije proteklo u najboljem redu i nekako mi se čini da je ovo prava prilika za Slovence da pobjedom otvore Prvenstvo i trasiraju put prema osmini finala. Doduše, i izbornik Kek je u subotu imao određene nesuglasice sa svojim osobljem, no to vjerujem neće previše utjecati na njihovu izvedbu. Kek na raspolaganju ima vrlo dobru momčad koja će svojom toliko hvaljenom slogom i ujedinjenošću doći do tri boda.

Prognoza: Pobjeda Slovenije

Srbija - Gana 16:00

Marin Vuković: Gana i Srbija dvije su reprezentacije koje s pravom ciljaju na plasman u drugi krug i poklopi li im se dan kada sve ide od ruke, mogu učiniti puno. Nekoliko prekaljenih internacionalaca, iskustvo s prošlog Svjetskog prvenstva, mladići koji su u kategoriji U20 zasjeli na svjetski vrh i izbornik koji jako dobro poznaje Srbiju, sve navedeno predstavlja popriličan zalog za dobar rezultat Gane u ovoj utakmici. S druge strane, Srbija puno očekuje od ove svjetske smotre, dugo čekaju na iskorak na velikim natjecanjima i vjeruju da je došlo njihovo vrijeme. Bez obzira na izostanak Michaela Essiena i srbijanske probleme u realizaciji, očekujem vrlo dobru utakmicu, ponešto golova, ali i podjelu bodova.

Prognoza: Neriješeno

Branimir Korać: Skupina u kojoj sve četiri reprezentacije mogu završiti na prvom, ali i na posljednjem mjestu. Ova utakmica je možda i najteža za prognozirati, obje reprezentacije imaju svojih aduta, ali ja ću vjerovati Radomiru Antiću. Sjajan trener je preporodio Srbiju i skup odličnih pojedinaca složio u dobru momčad. Gana ima veliki potencijal, ali i ne previše iskustva. Essien će im definitivno jako nedostajati, problem je i što Muntari nije na 100 posto, a nemam niti povjerenja u njihovu obranu. Očekujem utakmicu visokog ritma, s ponešto nervoze u prvih 45 minuta i više lopti iza leđa Kingsona.

Prognoza: Pobjeda Srbije

Vedran Babić: Da je Michael Essien zdrav i potpuno spreman, Gana bi svakako imala veće šanse i možda bih tipovao na neriješeni ishod. Ovako, Chelseajevog veznjaka nema u sastavu, a upitan je i nastup Interovog Sulleya Muntarija, pa ću se bez previše razmišljanja prikloniti Srbiji, za koju vjerujem da će proći skupinu. Vidić i Ivanović će se pobrinuti za skladnu i organiziranu obranu po uzoru na onu koja je u kvalifikacijama primila samo osam golova, a ostatak momčadi predvođen kapetanom Stankovićem pobrinut će se za golove. Uzdajem se i u iskustvo srpskog izbornika Radomira Antića koji će nadmudriti svoga sunarodnjaka Milovana Rajevca na klupi Gane.

Prognoza: Pobjeda Srbije

Njemačka - Australija 20:30

Marin Vuković: Premda već zvuči izlizano, staru izreku o nogometu kao igri u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka nikada ne treba smetnuti s uma. Nijemci nakon ozljede Michaela Ballacka definitivno ne dolaze u najjačem sastavu, a nemaju ni imena koja protivnicima "skidaju gaće", no Nijemci su uvijek Nijemci. U svojim najgorim izdanjima znali su dolaziti i do finala, a to mogu samo iznimno radišne i tradicionalno savršeno fizički spremne momčadi. Australci se pak oslanjaju na iskustvo igrača koji igraju u Europi, no njihove mogućnosti nakon relativno laganih azijskih kvalifikacija prava su nepoznanica. Smatram da u utakmici s Njemačkom ipak nemaju što tražiti.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Branimir Korać: Izostanak Ballacka za mene uopće nije toliko velik hendikep. Svaka čast, veliko je ime, ali sam siguran kako imaju dovoljno kvalitetnih pojedinaca. Eh da Australiju vodi i dalje Guus Hiddink, vjerojatno ne bih tipovao na Njemačku, ali ovako vjerujem da će do izražaja doći njemačka kvaliteta. Da sam na mjestu Löwa zaigrao bih od prve minute sa sjajnima Kroosom i Özilom, ali nisam pa će on vjerojatno na moju žalost postaviti one iskusnije, no to neće utjecati na konačni ishod. Kewell, Cahill i društvo, bez obzira na tradicionalnu borbenost, neće do boda.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Vedran Babić: U ovom duelu apsolutno sve je na strani Njemačke, od kvalitete do iskustva. To je reprezentacija koja živi za ovakva natjecanja i koja svoje najbolje partije pruža upravo na svjetskim smotrama. Općenito na Prvenstvima, a poglavito u početnoj fazi, Nijemci vrlo rijetko gube i naprosto ne vidim načina na koji će ih večeras u Durbanu Australci ugroziti. Socceroosi su solidna momčad, ali ništa više od toga. Prije četiri godine na čelu s izbornikom Guusom Hiddinkom dogurali su do osmine finala u Njemačkoj i na sjajan se način predstavili svijetu, no ove godine čudotvornog Nizozemca nema (barem ne Hiddinka, tu je drugi Nizozemac Pim Verbeek), pa vjerujem da će i rezultat izostati. Elf je jači na svim područjima i upisat će tri boda, no ne nužno s velikom razlikom i uvjerljivom igrom jer prve utakmice na Mundijalima su uvijek posebno zahtjevne.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 21:56
    http://www.sportnet.hr/SportnetKlub/Tema.aspx?pID=1918466#poruka1918466 slusajte mene i bit će te bogati ljudi..dojave iz remetinca :))
    Obrisan korisnik
  • cameosis13.06.2010. u 19:11
    dobijam minus, a pogodio sam pobjedu slovenije i ghane ... istina boli. :)
    cameosis
  • JeremijaX13.06.2010. u 18:17
    Pa gdje nalazite ove prognozere, pitam se igraju li i kladionicu ovako, gomilu para su oni zavalili
    JeremijaX
  • cameosis13.06.2010. u 15:51
    pobjede ghane i australije -- srbije će bodove uzeti protiv njemaca i australaca.
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 13:54
    e prvi dan sam igro po vasem i jar po vama nije imo nikakve sanse i promasim listic... i juce igram na srbiju i njemacku... i sad vidim vase prognoze... i sad vise nisam siguran u to :D... a sto je najgore ulozio sam stojkana... jebemuuu :S
    Obrisan korisnik