Nogomet

Simao: "Možemo svladati Brazil"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.06.2010.
Simao: "Možemo svladati Brazil"

Reprezentativci Portugala vjeruju kako u skupini G imaju priliku dohvatiti prvo mjesto. Ravnopravnima sebi vide favorizirani Brazil i "domaću" Obalu Bjelokosti, dok od Sjeverne Koreje ne očekuju mnogo. U njihovo ime na konferenciji za medije govorio je Simao...

U kampu portugalske nacionalne vrste s nestrpljenjem se očekuje prva utakmica, ona protiv Obale Bjelokosti. No čini se kako su misli igrača i stručnog stožera ipak više usmjerene prema Brazilu.

Krilo Atletico Madrida i Seleçaa Simao otkrio je čemu se nadaju njegovi suigrači. Želja svih je svladati peterostruke svjetske prvake, osvojiti prvo mjesto i tako izbjeći Španjolsku u osmini finala.

"Za Portugal igra nekoliko najboljih igrača u Europi. Svi u kadru imamo visoko postavljene ciljeve, složan smo i snažan sastav."

O afričkoj je vrsti Simao govorio tek u duhu važnosti prve utakmice, no ne kao o jednom od ravnopravnih suparnika. "Uvijek je važno na SP-u startati pobjedom. Ne želimo se dovesti u situaciju da nam posljednja utakmica s Brazilom bude presudna. No ako ćemo ih morati svladati zašto to ne bi mogli? Pobjeđivali smo ih preko nekoliko puta."

Portugalski reprezentativac jedan je od rijetkih igrača koji je na glas rekao kako se pribojava snažne Španjolske. "Ne bi bilo dobro po nas da rano naletimo na njih zbog toga što je riječ o europskim prvacima."

Priznao je Simao kako je sve u reprezentativnoj bazi pogodila ozljede Nanija, no čvrsto vjeruje kako će njegova zamjena, tko god to bio, odlično odraditi posao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!