Nogomet

Gulati: "Važnije je proći dalje, zaboravimo Englesku"

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.06.2010.
Gulati: "Važnije je proći dalje, zaboravimo Englesku"
Foto: EPA

Čelni čovjek NS SAD-a Sunil Gulati bio je ponosan na momčad koja je na Royal Bafokeng stadionu remizirala s Engleskom (1:1)...

Čelni čovjek nogometnog saveza Sjedinjenih Američkih Država Sunil Gulati s tribina je Royal Bafokeng stadiona u Rustenburgu gledao remi svoje momčadi s favoritom skupine C, ali i cijeloga prvenstva, Engleske.

"Igrali smo protiv favorita skupine i izvojevali bod, što je veoma dobar start. Kapitulirali smo već u 4. minuti, stoga sam zadovoljan s onim dijelom vraćanja u utakmicu", rekao je za Goal.com.

Engleski vratar Robert Green pacerski je u 40. minuti propustio u gol loptu Clinta Dempseyja. "Na neki se način čudite svim zgodicima, zar ne? Bio sam zaprepašten rano primljenim pogotkom, pa nakon našeg zgoditka nisam bio ni manje ni više iznenađen."

Za šest ih dana očekuje novi okršaj sa Slovenijom - utakmica je to koju će morati dobiti ako žele u osminu finala. "Ponovit ću da je prolazak u drugi krug važniji od rezultata utakmice s Engleskom", zaključio je.

Jozy Altidore glavni je razlog pariranju Englezima pak pronašao u - fizičkoj spremi. "Fizički se možemo nositi s bilo kim. Atletski smo odlična momčad, a to smo pokazali i protiv Engleza."

Milanov branič Oguchi Onyewu dodatno je istaknuo - komunikaciju unutar ekipe. "Komunikacije je bilo, ali protiv momčad kao što je Engleska i mora se međusobno surađivati. Rooney, Heskey i Crouch mogu itekako zbuniti i razvući obranu, stoga zadnja linija jednostavno mora razgovarati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!