Nogomet

Higuain: "Golovi nisu pritisak"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 14.06.2010.
Higuain: "Golovi nisu pritisak"
Foto: Sandro Donda

Argentinski napadač Gonzalo Higuain nije zabrinut slabom realizacijom u prvom susretu Svjetskog prvenstva protiv Nigerije, već smatra da će "uz kreiranje šansi i pogoci jednom doći"...

Argentinski topnik Gonzalo Higuain nije pretjerano zabrinut zbog slabe realizacije u prvom susretu Svjetskog prvenstva kontra Nigerije. Momčad Diega Armanda Maradone bila je nadmoćna tokom cijele utakmice, no na nigerijskom je golu sve kreirane prigode zaustavljao raspoloženi Vincent Enyeama.

"Napadači žive od golova, ali to nam nije pritisak, već izazov", kazao je. "Najvažnije je da smo imali prigode. Razočarani smo što nismo poentirali još koji put, no pobijedili smo i jedino je to bitno. Bili bismo mirniji da smo potvrdili Heinzeov rani zgoditak, no sada to nije važno", piše u AS-u.

"Napravili smo veliki korak ka drugom krugu. Željeli smo pokazati navijačima da želimo osvojiti svjetsko prvenstvo, a jedino se radom i zalaganjem do toga može doći."

Kako je raditi s legendarnim izbornikom? "U prvoj smo utakmici dokazali da dobro radi, ovo mu je ipak tek prvo trenersko svjetsko prvenstvo. Momčad je kompaktna i robusna, a na trenutke smo, igrajući veoma dobro, stvarali lijepe šanse."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 10:29
    nadam se da se Argentina ispromašivala koliko se mora ispromašivati... i da će sada krenuti golijada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 10:00
    Dragi Gonzalo, pusti ti Milita da odigra od prve minute pa ćeš vidjeti kako "Napadači žive od golova - i to od puno golova po utakmici" (pogotovo ako ti neko servira onoliko šansi koliko si ih Ti dobio protiv Nigerije. Nemam ništa pritiv Higuaina, odličan je centarfor, ali Milito je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik