Nogomet

Fontaine oštro kritizirao Francuze

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 14.06.2010.
Fontaine oštro kritizirao Francuze
Foto: EPA

Legendarni francuski napadač Just Fontaine u svom je blogu za La Depeche du Midi kritizirao prednju linija tricolora u utakmici s Urugvajem, pitajući se "tko bi u JAR-u uopće mogao poentirati"?

Legendarni francuski napadač, zvijezda tricolora u razdoblju od 1953. - 1960. Just Fontaine, u svome je blogu za La Depeche du Midi oštro kritizirao prednju liniju momčadi Raymonda Domenecha.

Danas 76-godišnjak, Fontaine se proslavio na SP-u u Meksiku 1958., kada je postigao najviše zgoditaka na završnici - njih čak 13. U sadašnjoj momčadi pak, ne vidi tko bi ga mogao "skinuti" s trona.

"Neću se tresti zbog napadača koje sam vidio protiv Urugvaja. Tri su protivnička centra i vratar bili naprosto oduševljeni jer se nisu morali nositi ni s jednim šutom s 25 metara. Kao da se igrao ragbi", kazao je.

Nastavio je s paljbom na račun Chelseajeva ponajboljeg ovosezonskog igrača Nicolasa Anelke."Domenech je Anelku davno trebao posjesti na klupu. Nije ulazio u prostor, bio je inferioran u skoku... Ribery? Jednom smo mu glupo rekli da je mozak momčadi i od tada u to čvrsto vjeruje. Predribla sedam igrača, ali mu osmi oduzme loptu."

Posljednji je na red došao Yoan Gourcuff. "Gourcuff je pak potpuno izgubljen. Umoran je poslije naporne sezone, a i ne zna kome bi dodao loptu budući da Anelka igra - iza njega. Nisam optimist. Nadam se da će svi oni dokazati da sam lažljivac, ali..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 14:21
    Nema nade za Francuze...ako skupinu prođu...mogu se veselit...neće ni to uspjet...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 11:57
    kaj ti je nogomet - Henry traži penal jer se "igralo rukom"...a Gourcuff je imao samo onaj slobodnjak kaj je golman iščupao iz prednjih rašlji...a i nakon svega sebe vide kao "favorite"...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 11:01
    da im je sad jedan ovakav...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 11:00
    hahahahaha ''a i ne zna kome bi dodao loptu budući da Anelka igra - IZA NJEGA.'' hahahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 09:57
    istina je sve što je rekao ako Francuska ovako nastavi neće proći ni prvo kolo
    Obrisan korisnik