Nogomet

Bradley: "Slovenija će biti ključna"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Bradley: "Slovenija će biti ključna"

Izbornik Sjedinjenih Američkih Država Bob Bradley svjestan je kako će druga utakmica grupne faze Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici protiv Slovenije za Amerikance biti odlučujuća. Susret je to koji ne smiju izgubiti ako se žele plasirati u osminu finala...

Izbornik SAD-a Bob Bradley priznao je kako će utakmica protiv Slovenije u drugome krugu natjecanja po skupinama na SP-u u Južnoafričkoj Republici biti odlučujuća za selekciju stars and stripesa te kako bi eventualni izgubljeni bodovi ujedno značili i oproštaj od većih ambicija u nastavku turnira.

"Utakmica protiv Slovenije vrlo je blizu tituli 'ultimatum pobjede', a 100 ju posto možemo nazvati utakmicom koja se ne smije izgubiti. U odličnoj smo prilici da pobjedom praktički osiguramo mjesto u sljedećem krugu, dok bi eventualni remi sve stavio na čekanje. Poraz nam pak vrlo vjerojatno odnosi šansu jer je drugi ogled grupne faze često najvažaniji", rekao je za "The Football Show" SIRIUS XM programa.

Koje je zaključke o svom sljedećem protivniku izvukao iz njihove utakmice s Alžirom? "Dobro su organizirani i igraju vrlo solidnu obranu. Mislim da svi koji su vidjeli njihovu utakmicu doigravanja s Rusijom to znaju i respektiraju ih", pohvalio je momčad Matjaža Keka. "Ulog će u tom susretu biti ogroman, stoga ćemo učiniti sve što možemo da budemo što spremniji."

Još se jednom na koncu osvrnuo na otvarajući remi s Engleskom (1:1). "Kredit mora ići isključivo igračima. Nismo upriličili start kakav smo priželjkivali, bilo je to malo razočaranje, ali na vrijeme smo se oporavili i odgovorili premijernom Gerrardovu pogotku. Na koncu je ipak bilo važno osvojiti bod jer je svaka utakmica protiv Engleske naporan 90-minutni rat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 10:15
    iz ove skupine prolaze engleska i amerika iako bi volio da prođe slovenija a ispadne engleska mislim da će se englezi probuditi i upisati 2 pobjede
    Obrisan korisnik