Nogomet

Pedro: "Argentina i Brazil najveći rivali"

Antonija Pavlić • srijeda, 16.06.2010.
Pedro: "Argentina i Brazil najveći rivali"
Foto: EPA

Španjolski napadač Pedro Rodriquez naveo je Brazil i Argentinu kao momčadi koje glavnim favoritima, europskim prvacima iz Austrije i Švicarske prije dvije godine, mogu zagorčati put prema prvoj tituli prvaka svijeta...

Napadač Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Pedro Rodriquez priznao je kako se na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici pribojava Brazila i Argentine, reprezentacija koje imaju najviše šansi stati im na put prvoj tituli prvaka svijeta.

"Argentina i Brazil uvijek imaju odlične igrače, prezentiraju dobar nogomet i svakome mogu zakomplicirati život. Naši su najveći rivali", kazao je Marci.

Pedro je u selekciju furije ove godine upao pomalo iznenađujuće, umjesto ponešto iskusnijeg Villarealova Santija Cazorle. Potonji je u Del Bosqeovoj momčadi debitirao na Europskom prvenstvu 2008. i sakupio pet kapica, 24 minute odigravši i u finalu.

"Nadam se da ću ovoga puta ja biti nacionalni Cazorla i pomoći momčadi koliko je i on pomogao u Austriji i Švicarskoj. To bi značilo da ću igrati pristojan broj minuta i uživati u društvu sa suigračima. Ipak, svjestan sam da je izbornik taj koji odlujuče tko će iz lepeze odličnih igrača istrčati na teren."

Del Bosque pak mirno očekuje premijernu utakmicu protiv Švicarske. "Većina je igrača realna, znaju što je nogomet i ne vesele se kao da već igramo finale. Imam 23 savršeno spremna nogometaša i ne možemo više dočekati start."

"S izuzetkom Njemačke, ovo je Svjetsko prvenstvo do sada bilo vrlo izjednačeno. Mnogo je različitosti među momčadima i puno legitimnih kandidata za podizanje titule", prokomentirao je te se osvrnuo na prve protivnike - Švicarce.

"Znamo da su se kvalificirali direktno i da su zajedno mnogo godina. Organizirani su, imaju odličnog trenera i prema njima osjećamo ogroman respekt. Na terenu se moramo postaviti superiorno i preuzeti odgovornost, ali opet ne smijemo dozvoliti da to utječe na našu igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack16.06.2010. u 12:03
    I da mi je znat odakle je autorica teksta izvukla izjavu da se Pedro boji Brazila i Argentine??? Kolko ja vidim,samo je rekao da smatra da su oni njihovi najveći rivali,a autor teksta u maniri većine novinara izvrće riječi i radi senzacionalističke naslove koji ne odgovaraju istini
    Captain Jack