Nogomet

Čak se niti oko Argentine ne slažemo

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • četvrtak, 17.06.2010.
Čak se niti oko Argentine ne slažemo
Foto: EPA

Naši se prognozeri nikako nisu mogli dogovoriti kako će završiti današnje tri, za prognoziranje, vrlo teške utakmice. Zajedničko svima jest da Južna Koreja neće dobiti Argentinu, Nigerija Grčku ili Meksiko Francusku, no što će završiti neriješeno - teško je reći...

Argentina - Južna Koreja, 13.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 3-2): Nakon prvog kola šanse Južne Koreje u ovom susretu izgledaju bolje nego što bi se prije SP-a činilo, no i dalje na drugoj strani stoje kvalitetniji igrači i ne želim se u petoj minuti, nakon Messijevog prodora i Tevezovog voleja proklinjati što sam tipovao na Parka i društvo. Pobjeda u prvom kolu će opustiti Argentince, bez Verona bi igra mogla biti i brža, a Messi neće svaki dan propustiti onoliko šansi. Koreja može odgovoriti trkom, taktikom i organizacijom, ali ne može klasom; ako (ili kada) Argentina zabije prvi gol, Južnokorejcima se loše piše.

Prognoza: Pobjeda Argentine

Dario Dodić (dosadašnji učinak 1-4): Nove tri utakmice i vjerojatno barem dva promašaja s moje strane. Osim što me ubija "ljepota" nogometne igre, od prve do 90. minute moram se tresti i zbog ovih prognoza. Prva utakmica današnjeg dana i odmah muka - hoće li Messi biti dovoljan protiv brzonogih i raspoloženih Korejaca? Hoće li Higuain odigrati bolje, hoće li Maradona promijeniti početnu jedanaestoricu, hoće li Veron umrijeti na terenu od starosti? Barem na jedno pitanje imam odgovor - Veron ne igra! Sumnjam da je njegovo neigranje preveliki hendikep za Argentinu i iako mislim da će Argentinci odigrati bolje, smatram da je Južna Koreja dovoljno dobra zaustaviti Argentinu i zato tipujem na neriješeno - i jednima i drugima super.

Prognoza: Neriješeno

Vedran Attias (dosadašnji omjer 2-3): Iako sam bio prilično siguran da će Južna Koreja lako dobiti Grčku te mi se jako sviđa njihov brz, moderan i konkretan nogomet - danas će upisati poraz. Jednostavno, sve šablone koje Korejanci znaju napamet usred noći ništa ne koriste protiv Messija. Argentina me pak nije oduševila u prvoj utakmici, no Messi je pokazao da se radi o genijalcu pa mislim da će ovdje Argentina upisati nova tri boda i kvalificirati se u drugi krug.

Prognoza: Pobjeda Argentine

Grčka - Nigerija, 16.00

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 3-2): Nigerijci su brži, moćniji, skočniji, vjerojatno i talentiraniji; Grci su iskusniji, tvrđi, prekaljeniji i taktički puno zreliji, bez obzira na sve propuste protiv Južne Koreje. Da bi se te mane Grčke iskoristile treba biti pametan, organiziran i opasan, a nisam siguran da Nigerija ima te odlike - sve afričke ekipe iznimno su napadački sterilne na ovom prvenstvu, postigle su tek dva gola u sedam utakmica (jedan iz jedanaesterca) i ne znam kako će probiti tvrdog protivnika. Iako obje ekipe žele i trebaju pobjedu, tipujem na nulu.

Prognoza: Neriješeno

Dario Dodić (dosadašnji učinak 1-4): Logika nalaže da na ovom Svjetskom prvenstvu logike nema. Upravo sam tom logikom pogodio da će Urugvaj rasturiti JAR (Pacak svjedok) i upravo tom logikom prognoziram puno golova na ovoj utakmici. Nigerija ima odličnog vratara, Grčka ima odličnog izbornika (ne mogu vjerovati da ovo koristim kao argument, zanemarite). Samaras mi se dopao u više navrata i iskreno se nadam da će svojim potezima riješiti utakmicu. Ne zato što navijam za Grke, jer ne navijam, već zato što ovdje tipujem na njih. Pobjeda Grka 4:1!

Prognoza: Pobjeda Grčke

Vedran Attias (dosadašnji omjer 2-3): Teška utakmica za prognozu... Tko izgubi budi šanse za prolaz pa sigurno nećemo gledati posebno lijepu utakmicu, ali ja ću ostati vjeran svojoj teoriji kako su Afrikanci loši i da, posebno protiv Europljana, nemaju šansi te ću izabrani da će Nigerijci biti ti koji će se slobodno moći spakirati nakon ovog susreta. Grčka je izgledala loše protiv Južne Koreje, a iako su i Nigerijci vrlo brzi, brži od Grka, niti blizu nemaju taktičku disciplinu i znanje kao Južna Koreja pa tako smatram da ne mogu dobiti Grčku.

Prognoza: Pobjeda Grčke

Francuska - Meksiko, 20.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 3-2): Još jedna vrlo teška utakmica za procjenu; Meksiko je objektivno razočarao protiv slabijeg protivnika i s talentiranim, ali fizički slabašnim napadom ne vjerujem da mogu previše ugrožavati Llorisa. Francuski napad, pak, djeluje bezidejno, a Tricolori nemaju pritisak pobjede - još jedan remi (bez golova?) i pobjeda nad JAR-om vode ih dalje. Meksiko će, pak, morati pobijediti ili Francusku ili Urugvaj, a vjerujem da će Aguirre radije na pobjedu jurišati u zadnjem kolu.

Prognoza: Neriješeno

Dario Dodić (dosadašnji učinak 1-4): Jedino pravo pitanje u vezi ove utakmice jest sljedeće: zašto se ova utakmica igra u večernjem terminu iako bi po redoslijedu skupina trebala biti igrana u 13.30 sati? Nakon što je Urugvaj razbio JAR još mi je više žao/nejasno što Meksiko nije došao do pobjede protiv ove ipak limitirane momčadi. No, zbog toga me vuče igranje na Francusku. Za mene Francuzi nisu razočaranje jer nisam ništa očekivao od njih, međutim ovdje očekujem da će nekim više ili manje slučajnim golom osvojiti tri boda. Pacak tvrdi da su noćne utakmice ljepše, ja tvrdim da to ne stoji kada igraju Francuzi. Sramežljivo tipujem pobjedu Francuske.

Prognoza: Pobjeda Francuske

Vedran Attias (dosadašnji omjer 2-3): Ako je prošla utakmica bila teška za prognozu, što tek reći o ovoj. Nakon što je Urugvaj sinoć "namazao" domaćine i Francuska i Meksiko bi danas trebali ići na pobjedu; posebno Meksiko koji u zadnjem kolu igra protiv dokazano snažnog Urugvaja. S druge strane, niti Francuzi se ne mogu uzdati u pobjedu Urugvaja protiv Meksika u zadnjem kolu te će morati igrati na pobjedu pa vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu. Koliko god loše igrali, ne mogu zamisliti da Ribery, Evra, Henry, Gourcuff i društvo ispadnu u skupini pa ću ovdje reći da će slaviti.

Prognoza: Pobjeda Francuske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy17.06.2010. u 20:42
    čestitke na prognozi grčke pobjede vama dvojici, zasad jeedino Attias 100 postotan danas, vidjet ćemo hoće li bit i nakon zadnje tekme
    danchy
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 15:58
    ja isto mislim da bi grci mogli uzeti bod danas!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 15:43
    ovaj drugi je smijesan grcka ne moze zabiti 4 gola ni na 3 svjetska prvenstva
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX17.06.2010. u 15:31
    Bravo Dario pogodio si rezultat 4:1 !!!!!!! Samo pogrešne utakmice... :D
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 15:21
    Nigerija pobjeduje sa 2 ili vise razlike takoder i francuzi
    Obrisan korisnik