Nogomet

”Možemo i do naslova!”

Marin Pintur • četvrtak, 17.06.2010.
”Možemo i do naslova!”

Naravno, nakon dvoboja u Pretoriji, raspoloženja u stožerima Urugvaja i Južnoafričke Republike su bila dijametralno suprotna. Bafana Bafana još uvijek vjeruje u pobjedu nad Francuskom i plasman u drugi krug, dok Urugvajci pršte od samopouzdanja...

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez je odlično postavio igru svoje momčadi. ”Nije lako ovako uvjerljivo svladati domaćina koji iza sebe ima tisuće navijača. Još ništa nije riješeno, ali smo napravili veliki korak prema osvajanju jednog od prva dva mjesta. Zadovoljan sam igrom u defanzivi, domaćin nam nije stvorio nijednu veću priliku. Uvjereni smo da možemo postati svjetski prvaci.”, izjavio je Tabarez.

S druge strane, izbornik Južnoafričke Republike, Brazilac Carlos Alberto Parreira je svjestan da dosta toga nije funkcioniralo među njegovim igračima. ”Zaslužena pobjeda Urugvaja, iako je rezultat na kraju ipak previsok. U presudnim se trenucima važnim pokazalo iskustvo urugvajskih nogometaša. Ne predajemo se, moramo svladati Francusku, ali za to moramo biti više agresivni”, rekao je Parreira.

Aaron Mokoena, kapetan Bafane Bafane je bio vrlo razočaran ishodom ovog važnog dvoboja. ”Urugvajci su igrali jako dobro, ne dozvolivši nam da razvijemo igru. Iako je današnji rezultat razočaravajući za nas, moramo i dalje vjerovati u uspjeh”, riječi su Mokone, člana Portsmoutha.

Najbolji igrač utakmice i dvostruki strijelac Diego Forlan je bio presretan. ”Nije toliko važno tko zabija, glavno da mi pobjeđujemo. Bilo je lakše nego protiv Francuske, momčad se osjeća sve bolje i bolje, a ova pobjeda nam je dala dodatnu dozu samopouzdanja.”, naglasio je napadač Atletica koji uživa u odličnoj sezoni.

SP 2010. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Afrika0:3Urugvaj
Francuska0:2Meksiko
1Urugvaj 34:0+47
2Meksiko 33:2+14
3Južna Afrika 33:5-24
4Francuska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 18:15
    Malo su poletili...nisan očekiva od iskusnog Tabareza da tako podgrijava euforiju..bez obzira na to i dalje ću simpatizirat Uruse,jer bolje vidit bar natruhe kombinatorne igre,nego grčki bunker i talijanski "kontrolirani rizik".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 12:53
    ala sta mrzin kad neko nakon jedne dobre utakmice odma sebe vidi na vrhu...pa pobijedili su najslabiju momcad prvenstva, JAR, a ne Brazil i Spanjolsku......ovaj Tabarez mora da vuce korijene iz Hrvatske po euforicnin izjavama
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH17.06.2010. u 12:05
    Ovo je ipak malo pretjerano, zlatni dani Urugvaja su prošli davnih 50-ih godina prošlog stoljeća. Imaju dobru momčad ali to nikako nije dovoljno za osvajanje naslova, 1/4 finale bi bilo realno, 1/2 finale odličan rezultat ali nešto iznad toga ipak bi bila prvorazredna senzacija.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 09:13
    Kada je dolazio u Milan, za Tabareza su govorili da je izuzetan taktičar, da voli lijepu igru i da je miran, dobar čovjek... Ovo zadnje napisano, koštalo ga je duljeg boravka u Italiji, a ponovni angažman u reprezentaciji Urugvaja donio je, za sada, najugodniju promjenu igre jedne reprezentacije na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik