Nogomet

Antić: "Njemačka me impresionirala"

Branimir Korać • četvrtak, 17.06.2010.
Antić: "Njemačka me impresionirala"
Foto: EPA

Poraz na startu Svjetskog prvenstva u susretu s Ganom stavio je imperativ pred momčad Srbije. U naredne dvije utakmice moraju upisati pobjede ako misle proći dalje, a prvi problem bit će odlična Njemačka...

Srbija pred sobom ima vrlo tešku zadaću. Ekspresno moraju zaboraviti poraz protiv Gane, ne posebno impresivnu igru i nadoknaditi isključenog Lukovića. Uz sve to moraju i svladati Njemačku koja je u prvom kolu pregazila Australiju i dosad pokazala najviše na ovom Prvenstvu.

Izbornik Radomir Antić svjestan je kako njegovu reprezentaciju očekuje vrlo težak posao. "Igramo protiv reprezentacije koja je dosad najviše pokazala i koja me je uistinu impresionirala. Morat ćemo uspješno odgovoriti ovom izazovu."

Svjestan je i kako njegovi igrači protiv Gane nisu dobro odigrali. Od svojih igrača očekuje da protiv Njemačke napokon pokažu pravu kvalitetu.

"Ovo je za nas uistinu povijesni meč, a nadam se kako će nas Njemačka inspirirati da odigramo dobru utakmicu i uživamo u njoj. Protiv Gane su igrači bili previše ukočeni, pali smo psihički, svi mogu i moraju podići razinu svoje igre u ovom susretu", dodao je Antić.

Na ranijim prvenstvima Srbija je imala problema s "glavom" i jedan poraz je nerijetko bio poguban. U njihovom taboru se svi nadaju kako se to neće dogoditi i u Južnoj Africi. "Poraz protiv Gane je svakako utjecao na naše raspoloženje, a nije nam pomogla niti visoka njemačka pobjeda protiv Australije. Zasad je Njemačka najbolja momčad ovog Prvenstva, da bismo ih pobijedili moramo odigrati više od onog za što smo sposobni. Ne želimo uništiti sve što smo napravili u kvalifikacijama u samo dvije utakmice, moramo biti hrabri i tražiti pobjedu", smatra Milan Jovanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 16:24
    tesko komsije,vrlo tesko...
    Obrisan korisnik