Nogomet

Zidane: "Meksiko bolji od Francuske"

Josip Piršljin • petak, 18.06.2010.
Zidane: "Meksiko bolji od Francuske"
Foto: EPA

Zinedine Zidane, bivši francuski reprezentativac i legenda francuskog nogometa, izjavio je nakon jučerašnjeg poraza Francuske od Meksika na Svjetskom prvenstvu kako Francuzi nisu niti zaslužili pobijediti...

"Meksiko je bio mnogo bolji od Francuske, osobito u fizičkom smislu", rekao je Zidane za meksičku televiziju Televisa. Francuz je bio jako razočaran igrom koju su prikazali njegovi sunarodnjaci, a najviše ga je zasmetalo što je izbornik Raymond Domenech na klupi ostavio Yoanna Gourcuffa. "Izbornik je donio odluku s kojom se ja nisam mogao složiti", kazao je.

Zidane, koji je s Francuskom 1998. osvojio Svjetsko prvenstvo, a 2006. godine igrao finale, nije krio svoje nezadovoljstvo jalovom i neefikasnom igrom koju pružaju Tricolori u Južnoj Africi. "Francuska nije igrala dobro, nismo čak došli niti u priliku zapucati prema golu", izjavio je.

Francuska se nakon poraza od Meksika i remija s Urugvajem nalazi u vrlo teškoj poziciji. Sa samo jednim bodom iz dvije utakmice prijeti im ispadanje sa Svjetskog prvenstva već u grupnoj fazi. Sljedeću utakmicu igraju protiv domaćina Južne Afrike, a samo ih još teorija drži u nadi da mogu proći u drugi krug.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!