Nogomet

Donovan: "Sudac nije objasnio odluku"

Mihaela Bradovski • petak, 18.06.2010.
Donovan: "Sudac nije objasnio odluku"
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a u nastavku susreta sa Slovenijom uspjela se vratiti iz rezultatskog ponora i tako zadržala šanse za prolazak u osminu finala, dok su izabranici Matjaža Keka propustili ogromnu priliku da nakon Argentine prvi osiguraju mjesto među 16 najboljih. S tim činjenicama u mislima protekle su konferencije za novinare nakon dvoboja...

Igrač utakmice, Landon Donovan osvrnuo se prvo na karakter koji su pokazali on i suigrači kada je trebalo ganjati zaostatak, a potom i na sporni trenutak pri rezultatu 2:2.

"Ponosan sam na svoje suigrače. Ne vjerujem da ima puno momčadi koje bi ovako reagirale i dostigle minus od dva pogotka. O poništenom pogotku mogu samo reći kako je tom djelitelju pravde ovo prvo Svjetsko prvenstvo, pa tako nema previše iskustva. Nesretan sam zbog te situacije, nije mi jasno zbog čega nam je ukraden pogodak. Pitali smo suca zašto je poništen, ali nije nam ništa rekao. Možda nas nije razumio, pitanje je koliko govori i razumije engleski jezik."

Amerikanci su uspjeli stići prednost, pa i poentirati po treći put, no bez obzira koliko odluka suca bila upitna, izbornik SAD-a Bob Bradley kaže kako je sretan što danas nije doživio poraz.

"Bio je jedan trenutak početkom nastavka kada sam mislio da ćemo izgubiti. Na kraju dana drago mi je zbog remija koji nas ostavlja u utrci za drugo mjesto."

Za razliku od svoje udarne igle Bradley nije želio kritizirati suca. "Ponekad tek nakon nekog vremena možete zaključiti je li odluka koju ste donijeli bila ispravna ili nije. To je tako, nekada utakmica završi na taj način, no mora se krenuti dalje."

Izbornik slovenske vrste zadovoljan je prezentiranom igrom iz prvog dijela susreta, no ne i onom iz nastavka, a posebno ga brinu pogreške posljednje linije. "Bila je ovo odlična, napeta utakmica, ali nije trebala biti takva. Sve bi bilo drugačije da nismo napravili nekoliko glupih pogrešaka u obrani."

Kek međutim vjeruje da je Slovenija u javnosti ostavila pozitivan dojam, a što je najvažnije, osvojila je zadovoljavajućih četiri boda u skupini koja se pokazala dosta izjednačenom. "Osvojili smo bod, pokazali da imamo kvalitetu i u dobroj smo poziciji kada je u pitanju idući krug. Sada nam treba odmor kako bi se oporavili do Engleske."

SP 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija2:2SAD
Engleska0:0Alžir
1SAD 34:3+15
2Engleska 32:1+15
3Slovenija 33:304
4Alžir 30:2-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 02:42
    To je bio čisti pogodak!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 23:08
    pokrao ih je gadno. gol je skroz regularan, a bit će najgore ako to košta SAD prolaza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 22:52
    Donovane, konektiraj se - poslao ti je objašnjenje na face-u...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 21:19
    neispravna odluka
    Obrisan korisnik