Nogomet

Kaita: "Iznevjerio sam milijune ljudi"

Borna Rupnik • subota, 19.06.2010.
Kaita: "Iznevjerio sam milijune ljudi"
Foto: EPA

Nigerijac Sani Kaita postao je tragičar susreta protiv Grčke. Nepotrebno je zaradio crveni karton i usmjerio vodu na mlin europskog predstavnika...

Reprezentacija Nigerije nakon 180 minuta na Svjetskom prvenstvu na svom kontu nema nijedan bod, a taj podatak jednim dijelom ide na dušu Sanija Kaite, koji je protiv Grčke ostavio svoje suigrače u vrlo neugodnoj situaciji.

Vincent Enyeama, vratar Nigerije: "Kaitu još uvijek smatramo pouzdanim igračem. Ne smije sam patiti, takve se stvari događaju. Da ga gledate svaki dan na treningu shvatili biste da mu treba oprostiti".

Naime, još je u prvom poluvremenu nepromišljenim potezom zaradio isključenje, a Nigerija je potom iz ruku ispustila vodstvo i upisala poraz 2:1.

"Nisam to trebao učiniti. Žao mi je, ispričavam se svim navijačima. Iznevjerio sam milijune ljudi", pričao je dan poslije utakmice nesretni Kaita.

"Zanio sam se i olako napravio glupost", nastavio je, "a moji su suigrači ispaštali zbog te gluposti. Do sada su me podržavali, ali ne preostaje mi drugo nego ponuditi svoju ispriku cijeloj zemlji".

No, kapetan Joseph Yobo nije želio žaliti za propuštenim: "Kaita je posljednjih godina pružao dobre partije. Sada je pogriješio, i to skupo, ali mlad je i naučit će lekciju. Borit ćemo se i probati spasiti što se spasiti može".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis19.06.2010. u 18:32
    teži debil -- dvije stvari su u ovome dobre: u odlučujućoj utakmici ne može igrati i još je sve moguće.
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 15:41
    Glupi konju.
    Obrisan korisnik