Nogomet

Međimurci nadomak Prve HNL

Ivana Strahija • subota, 19.06.2010.
Međimurci nadomak Prve HNL
Foto: Sandro Donda

Kadeti i juniori Međimurja nadomak su ulaska u 1. HNL, nakon što su uvjerljivo osvojili tablice IV. HNL skupine A i time se plasirali na završni turnir amaterskog prvenstva juniora i kadeta HNS-a.

Od 22. do 26. lipnja odnosno 26. do 30. lipnja kadeti i juniori Međimurja natjecat će se s juniorima i kadetima iz pet ostalih regionalnih središta i pokušati izboriti ulazak i najviši rang natjecanja. Za to imaju velike šanse, a prvi su koji u pet godina ovakvog sustava natjecanja, imaju u završnici obje momčadi, i juniorsku i kadetsku.

U posljednjem kolu ovosezonskog natjecanja juniori su s 3:2 pobijedili Bjelovar, a kadeti su svoju pobjedu ostvarili s 2:0 protiv kadetske ekipe istog kluba. Time su kadeti zasjeli na prvo mjesto tablice s 56 bodova, a juniori su prvi sa 57 bodova, što je nagradio i povjerenik za natjecanje Željko Franić, predavši ekipama zaslužene pehare.

I u skupini B Škola nogometa ima svoje predstavnike, momčadi Čakovca. Kadeti i juniori su zajedničkim snagama skupili 70 bodova i time stekli pravo na ulazak u A skupinu.

"Ovi rezultati su zasluga Škole, koja je učinila sve da se ta djeca natječu i budu uspješna, od treninga do opreme i prijevoza. Ukoliko se juniori i kadeti plasiraju u Prvu HNL, to će nam značiti otprilike 200 tisuća kuna troškova, dok će nam prelazak u skupinu A za ekipe Čakovca značiti povećanje troškova za oko 30 tisuća kuna. Zbog toga trebamo potporu klubova, Grada i Županije, jer bez novca se nemamo šanse natjecati. Mislimo da smo mi svoje napravili, rezultatima pokazali koliko znamo i koliko vrijedimo, pa je u interesu nogometa u Međimurju da se s takvim radom i nastavi", rekao je direktor Škole Dušan Mikolaj.

Juniori:
Božak Zvonimir (vratar), Kovačić Deni, Šegović Srećko, Erdelja Krunoslav, Mučić Nikola, Jalušić Dino, Vadlja Dario, Jakšić Luka, Žerjav Jurica, , Vinko Miran, Flac Matej, Mikulaj Petar, Šoštarić David, Horvat Patrik, Škrijelj Edvin; trener: Marko Obadić

Kadeti:
Tizaj Luka , Žvorc Nino (vratari), Šarić Vanja, Valentić Luka, Petak Filip, Antonović David, Barat Nikola, Makar Ivan, Koren Dino, Vodopija Neven, Bobičanec Luka, Marčec Manuel, Novak Filip, Cvitanović Željo, Sklepić Aleksandar, Šardi Karlo, Mihalic Igor, Hergotić Patrik, Šmit Dario, Vinko Kristijan, trener: Dragutin Naranđa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley22.06.2010. u 10:20
    sretno dečki!cijelo međimurje je uz vas!
    Weasley