Nogomet

Orehovec: "Vizija je bila sasvim drukčija"

Ivana Strahija • subota, 19.06.2010.
Orehovec: "Vizija je bila sasvim drukčija"
Foto: Ivana Strahija

Želimir Orehovec od danas više nije trener NK Čakovca, a svoj je završni račun predao novinarima s gorkim osmjehom na licu. Iako je osvojio drugo mjesto tablice 4. HNL, zamisli su bile sasvim drukčije.

Nakon što je u zimi preuzeo NK Čakovec, povevši sa sobom iz Škole nogometa Međimurje – Čakovec u kojoj je bio šef struke osmero mladića, Želimir Orehovec imao je plan započeti stvaranje pravih prvoligaških igrača. Od domaćih, međimurskih talenata, igrom u seniorskoj ligi želio je već po kraju prve sezone imati evidentan napredak: "Kroz igre u seniorskoj konkurenciji i čvršće utakmice želio sam te juniore dići na novu razinu. Dijelom sam uspio, isprofilirao se Dino Bukal koji je novi član splitskog Hajduka, a vjerujem da će kroz kontinuirani rad u idućih šest mjeseci do godinu dana odlični nogometaši postati i Balent, Antonović, Simon te Bobičanec."

No, s kim će ti dečki i gdje trenirati, nije poznato, a Orehovec nema odgovor. Opisao je međutim kako je iz njegovog kuta izgledala polusezona: "Kad sam u zimi mladim nogometašima želio pružiti nove izazove natjecanjem u NK Čakovcu, u Školi sam dobio otkaz. Potom su iz kluba otišli Murković i Begović zbog nesuglasica s upravom, a Mihalic se samo povremeno pojavljivao. Tako sam u prvenstvo ušao s 15 igrača, najmlađom ekipom lige. Kako je većina njih pohađala maturalne razrede, redoviti je trening bio nemoguć, a to je bilo pogubno za njihovu formu."

Osim neredovitih treninga problem su bili i izostanci, pa su u dvije utakmice u dresu Čakovca igrala i četiri kadeta. "Čak sam i finale Kupa odigrao sa svega dvije izmjene na klupi. Na kraju svega, mogu reći da sam zadovoljan s drugim mjestom i s 50 osvojenih bodova, ali to je daleko od onog što sam želio. Mislim da je veliki problem bila razjedinjena i malobrojna uprava, da smo imali normalne uvjete za rad vjerujem da bi bilo bolje", rekao je Orehovec.

Uprava je u međuvremenu podnijela ostavku, ali financijski smatra da nije loše poslovala. "Blokadu računa smo s pet milijuna kuna spustili na četiri, od čega je 100 tisuća kuna uplatio Varteks a 900 tisuća je otišlo u zastaru. Smanjili smo mjesečne troškove s 50 na 20 tisuća kuna. Jedini dug kojeg ostavljamo je 10 tisuća kuna za trenera i igrače, a suce i ostale troškove smo namirili", rekao je dopredsjednik NK Čakovca Željko Novak.

Novak nije mogao dati informacije o postupcima Državnog odvjetništva po pitanju prijave rezultata revizije poslovanja kluba od 2003. godine, koju je klupski predsjednik Zvonko Bratuša podnio pred mjesec dana. Odgovor na prijavu iz DORH-a naime još nije stigao, a tek će dodatna istraga utvrditi jesu li nestala tri milijuna kuna i je li klub smio isplatiti pozajmicu jednom svom bivšem članu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!