SP 2010., Natjecanje po skupinama, Skupina F, 2. kolo, 20.06.2010, 13:30 h, Bloemfontein, JAR
Suci: Eddy Mailet (Sejšeli),Menkouande, Hassani
Slovačka
Slovačka
0:2(0:1) Paragvaj
Enrique Vera 27'
Cristian Riveros 86'
Paragvaj

Video: Paragvaj lako do bodova

Nikola Vlahović • nedjelja, 20.06.2010.
Video: Paragvaj lako do bodova
Foto: EPA

Drugo kolo u skupini F otvorili su Slovačka i Paragvaj. Utakmica je odigrana na Free State stadionu, a Paragvaj je bez većih problema svladao Slovačku rezultatom 2:0. Igrači Paragvaja kontrolirali su utakmicu od prve do zadnje minute, a u svakom poluvremenu dali su po jedan gol.

Slovačka
Paragvaj
Slovačka
Paragvaj
1
Jan Mucha
2
Peter Pekarik
3
Martin Škrtel
 
Zdeno Štrba
7
Vladimir Weiss
 
Jan Kozak
9
Stanislav Šestak
(do 70')
 
Robert Vittek
4
Jan Durica
17
Marek Hamšik
16
Kornel Salata
(do 83')
Pričuvni igrači
 
Filip Hološko
70'
10
Miroslav Stoch
83'
 
Trener
Vladimir Weiss
 
Justo Villar
 
Claudio Morel
 
Carlos Bonet
 
Roque Santa Cruz
 
Enrique Vera
(do 88')
 
Paulo Da Silva
 
Victor Caceres
 
Cristian Riveros
 
Nelson Valdez
(do 68')
 
Lucas Barrios
(do 82')
 
Antolin Alcaraz
Pričuvni igrači
 
Aureliano Torres
68'
 
Oscar Cardozo
82'
 
Edgar Barreto
88'
Trener
Gerardo Martino

Paragvaj i Slovačka ovu su utakmicu dočekali s istim brojem bodova, međutim, različitog raspoloženja. Slovačka je u prvoj utakmici vodila protiv Novog Zelanda, ali sve je "prosula" u sudačkoj nadoknadi kad je Novi Zeland izjednačio, tako da su Slovaci ostali bez dva važna boda. S druge strane, Paragvaj je odigrao odličnu utakmicu protiv Italije, ali na kraju je utakmica završila bez pobjednika. Međutim, u taboru Paragvaja i više su nego zadovoljni s činjenicom što su pošteno namučili Talijane.

SLOVAČKA - PARAGVAJ

Udarci: 6/11

Vezane vijesti

Udarci u okvir gola: 1/5

Posjed lopte: 51%/49%

Prekršaji: 14/18

Točna dodavanja: 330/308

Današnja utakmica bila je vrlo važna i za Slovačku i za Paragvaj, jer tri boda iz današnjeg susreta mnogo znače za prolaz skupine. Paragvaj je od prve minute krenuo agresivno i sasvim zasluženo došao do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija. Izbornik Paragvaja, Gerardo Martino, na teren je poslao vrlo ofenzivnu postavu i jasno poručio da želi tri boda. Paragvajci su dobro krenuli u utakmicu i na samom početku udarac je isprobao Santa Cruz, ali dobrom obranom se predstavio slovački vratar.

Prvih dvadesetak minuta prošlo je u potpunoj dominaciji Paragvaja, koji je kombinirao i uglavnom imao loptu u svojim nogama, dok su se Slovaci branili i rijetko pokušavali krenuti prema suparničkom golu. U tom je razdoblju iz daljine udarac uputio Riveros, ali vratar Slovačke Mucha nije se dao iznenaditi. Paragvajci su svoju dominaciju okrunili pogotkom u 27. minuti. Odlično je loptu podvalio Lucas, a pored dvojice braniča Vera je efektno zabio za vodstvo svoje momčadi.

Prvu lijepu priliku Slovaci su imali u 36. minuti. Nakon kornera sam je ostao Salata, ali njegov udarac glavom otišao je iznad gola. Dvije minute nakon toga veliku pogrešku napravila je zbunjena obrana Slovačke i u odličnoj poziciji našao se Santa Cruz, ali Mucha je uspio zaustaviti njegov udarac. Prvih 45 minuta proteklo je u totalnoj dominaciji Paragvaja, dok su Slovaci na terenu djelovali potpuno nepovezano i rastrgano, a svi pokušaji prema naprijed završavali su bezuspješno već u ranoj fazi napada.

OTAC I SIN

Izbornik Slovačke, Vladimir Weiss, ima 45 godina i najmlađi je izbornik na ovom Svjetskom prvenstvu. Osim toga, Weiss je poznat i po tome što je na Mundijal vodio i svog sina, koji se također zove Vladimir Weiss. Matični klub 20-godišnjaka je Manchester City, a u njega je došao sa samo 16 godina.

U drugom poluvremenu osjetno je pao ritam igre i uglavnom se igralo na sredini terena. Takva igra potrajala je sve do 72. minute, a onda je lijepo lijevom stranom prošao Santa Cruz i ubacio pred gol Slovačke, glavom je pucao Vera, međutim, lopta je prošla pored lijeve vratnice. Četiri minute prije kraja utakmicu je riješio Riveros. Silovito je veznjak Paragvaja opalio sa vrha šesnaesterca i lopta je završila iza leđa slovačkog vratara.

Glavni pokretač napadačkih akcija u momčadi Slovačke je Marek Hamšik. Međutim, vezni red Paragvaja igrao je borbeno i organizirano i nije dopuštao 22-godišnjaku da pokaže sve što zna. Napadački dvojac Slovačke Vittek i Šestak tako nije dobivao kvalitetne lopte te je Slovačka djelovala bezopasno. Paragvaj je rutinirano odradio ovu utakmicu i apsolutno zasluženo došao do važne pobjede.

Slovačka je prvi udarac u okvir gola uputila u sudačkoj nadoknadi, ali udarac Vitteka obranio je Villar. U zadnjem kolu u skupini F Paragvaj će odmjeriti snage s Novim Zelandom, dok Slovačku čeka težak okršaj protiv Italije.


SP 2010. - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovačka0:2Paragvaj
Italija1:1Novi Zeland
1Paragvaj 33:1+25
2Slovačka 34:5-14
3Novi Zeland 32:203
4Italija 34:5-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH20.06.2010. u 15:38
    Stvarno ne znam kako se Slovačka kvalificirala na prvenstvo, u ove dvije utakmice nisu pokazali igru dostojnu SP-a.
    ALGHAZANTH