Automoto

Frustracije bivših svjetskih prvaka

Maja Giljanović • nedjelja, 20.06.2010.
Frustracije bivših svjetskih prvaka

Bivši svjetski prvaci Nicky Hayden i Casey Stoner u Silverstoneu žale za propuštenim, Amerikanac je osvojio četvrto, Australac peto mjesto, Hayden je četvrti put u 2010. četvrti, a Stoner na petom mjestu u ukupnom poretku za Jorgeom Lorenzom zaostaje punih 80 bodova.

Ducatijev dvojac Nicky Hayden i Casey Stoner lamentira za propuštenim na Silverstoneu, bivši svjetski prvaci žale nakon četvrtog i petog mjesta. Hayden je sve do posljednjeg kruga držao treće mjesto, ali je skupo platio sitnu greška u samom finišu i dozvolio Benu Spiesu da mu preotme podij.

Nakon četvrtog četvrtog mjesta u 2010. Hayden je pomalo frustriran: "Krivo mi jer je utrka bila izvanredna, čista zabava, a momčad je uradila sve što je mogla nakon zagrijavanja i otvorila mi šansu za iskorak. U zavojima sam izgledao dobro, ali na ravnini mi je nedostajalo brzine i tu je tajna još jednog četvrtog mjesta iz kojeg je teško izvući nešto pozitivno, dosadila su mi četvrta mjesta, ali eto dobro je da smo bili u igri do samog kraja, valjda ćemo nastaviti u tom ritmu i u Assenu koji mi je jedna od najdražih staza".

Vezane vijesti

Stoner je nakon užasnog starta izgubio 10 mjesta i pao na samo začelje na prvom zavoju, ali je iz kruga u krug poboljšavao plasman i na koncu stigao do petog mjesta: "Nisam zadovoljan jer smo bili sposobni napraviti više. Nisam siguran jesmo li mogli ugroziti Jorgea, ali na zagrijavanju smo izgledali odlično. Zbog toga i zbog dobrog ritma tijekom kasnijih krugova ostaje još i veća žal za lošim startom".

Hayden na petom mjestu za Lorenzom kaska 63, Stoner na osmom punih 80 bodova, a sljedeća postaja MotoGP-ja je Assen idućeg vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!