Nogomet

FIFA krenula sa suspenzijama sudaca

Mihaela Bradovski • utorak, 22.06.2010.
FIFA krenula sa suspenzijama sudaca

Koman Coulibaly, sudac utakmice Slovenije i SAD-a neće suditi u idućem krugu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Odlučila je tako FIFA na temelju njegove pogrešne odluke koja je utjecala na ishod dvoboja...

Coulibaly je grubo pogriješio poništivši regularan pogodak Amerikancima, kojim bi negativnih 0:2 pretvorili u sjajan povratak i još važniju pobjedu. Susret je na kraju završio podjelom bodova, a sudačka će odluka vrlo vjerojatno utjecati i na sam prolaz u osminu finala.

FIFA je navela kako je sudac s Malija SAD oštetio i disciplinskom mjerom Findleyu, a jasno se moglo primijetiti kako ga je lopta pogodila u glavu, te tako nema govora o namjernom igranju rukom. Findley će morati propustiti susret trećeg kola protiv Alžira.

Bez obzira na suspenziju FIFA je u svom obrazloženju napomenula kako ona ne znači i slanje spomenutog arbitra kući. Takva će se odluka moći donijeti tek nakon što sudačka udruga donese konačnu odluku.

Osim malijskog djelitelja pravde slično očekuje još nekolicinu, no o njihovim sudbinama još nisu donesene niti okvirne odluke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2010. u 10:00
    Najgore je što Amerikancima ova odluka ne znači baš ništa. Trebali su uzeti sva tri boda, iako mi nije žao što su naši susjedi ovako bliže drugom krugu. Ali pristup Amera i način na koji su igrali i preokrenuli utakmicu zaslužio je i adekvatnu nagradu, a ne ovakvu kaznu suca koji je 'skrojio'... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2010. u 09:10
    Definitivno užasno suđenje cijelo prvenstvo, uz poneku iznimku, no očito je da je glavna vodilja pri izboru - politika.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2010. u 09:02
    trebalo bi ih bar pola poslat doma, ako u ovakvom duštvu nema mjesta za Bebeka onda bolje da se ostavi suđenja...
    Obrisan korisnik