Nogomet

Eusebio: "Svi smo iznad mjeseca"

Mihaela Bradovski • utorak, 22.06.2010.
Eusebio: "Svi smo iznad mjeseca"
Foto: Euro 2008 SA

Za razliku od proteklog tjedna, nakon jučerašnje izvanredne pobjede nad Sjevernom Korejom iz portugalske baze ne prestaju stizati pozitivni komentari. Sretni su svi akteri, posebno strijelci, a zadovoljna je i legenda reprezentacije Eusebio...

Portugalske slavljenike teško je bilo zaustaviti nakon susreta i ekspresno saznati njihova razmišljanja, no dan kasnije euforija se stišala, a Queirozovi izabranici stali pred mikrofone.

"Bila je ovo sjajna predstava, velik rezultat. Morali smo pobijediti, a ovo što se dogodilo je nevjerojatno. Mi smo naravno vjerovali da možemo do prolaza skupine. Sada imamo priliku biti prvi u skupini. Na poluvremenu nam je izbornik rekao da nastavimo s igrom koju smo do tada prezentirali i u nastavku se otvorilo. Svaki napad bio je novi pogodak", otkrio je Pedro Mendes i neke detalje iz svlačionice.

Deco: Protiv Brazila će biti jedna drugačija utakmica, ali svi će na terenu dati sve od sebe. Ozljeda je tako-tako. Potrudit ću se da budem u dobrom stanju za petak. Sve što želim je igrati i pomoći momčadi.

Veznjak Portugala pohvalio je doprinos i izvedbu kapetana momčadi. "Svi smo sretni zbog Ronalda. Do sada ga je pratila velika nesreća, pogađao je vratnice i grede, ali konačno je stigao i pogodak. On je dobar momak i jako dobar kapetan. Ovaj će mu pogodak mnogo značiti."

Branič Carvalho okrenuo se novom susretu, ali nije propustio uputiti riječi pohvale kapetanu. "Igrali smo dobro, a sada se moramo fokusirati na idući susret. Brazil je jaka momčad. Naravno da smo sretni zbog Ronalda. Bio je razočaran što nije poentirao u prvo susretu, ono to želi raditi na svakom."

Dvostruki strijelac Tiago sretan je zbog postignutih pogodaka, no prije svega zbog osvojena tri boda. "Susret protiv Brazila bit će sjajan, dvoboj dvije odlične momčadi. Nije mi žao Sjeverne Koreje, to je nogomet, a ovo je naš posao. Željeti pobjeđivati i zabijati. Želim im sreću, ali bit će im jako teško."

A junak pobjede nad Sjevernom Korejom 1966. godine, legendarni Eusebio uživao je u predstavi, te nakon nje govorio samo biranim riječima. "Fantastično, jednostavno fantastično. Ovo je jedna od najvećih pobjeda reprezentacije u povijesti koju sam imao prilike vidjeti. Postići sedam pogodaka momčadi koja je namučila Brazil je velika stvar. Svi smo 'iznad mjeseca'."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!