Tenis

Lučić zaustavljena na "centru"

Ivor Krapac • utorak, 22.06.2010.
Lučić zaustavljena na "centru"

Mirjana Lučić nije uspjela iznenaditi Viktoriju Azarenku u prvom kolu Wimbledona. Prošlogodišnja četvrtfinalistica nadjačala je wimbledonsku povratnicu u dva seta, no bez obzira na poraz, Lučić može biti zadovoljna obavljenim na turniru kojeg pamti po polufinalu iz 1999...

Povratak je bio lijep, Mirjana Lučić dobila je priliku zaigrati na središnjem terenu Wimbledona na kojem je 1999. u polufinalu pružila jako dobar otpor Steffi Graf, ali više od solidnog dojma protiv Viktorije Azarenke ovog utorka nije išlo. 14-postavljena Bjeloruskinja odigrala je kako se od nje očekivalo i opravdala ulogu favorita sa 6:3 i 6:3.

U prvom setu je glavni problem 28-godišnje hrvatske kvalifikantice bio servis, samo 35 posto ubačenog prvog, daleko premalo da bi se moglo parirati suparnici iz svjetskog vrha, 11. na svijetu. Azarenka je odlično koristila te probleme Lučić i došla na pola puta do pobjede s tri breaka, dva u nizu nakon 1:1, a zatim i u devetom gemu, nakon što je Mirjana priprijetila približivši se od 4:1 do 4:3.

Nastavak je donio puno bolje serviranje Lučić, no glavni problem bio je s druge strane mreže. Azarenka je odigrala odličan prvi set, nije popustila ni u drugom, a ključnim za dovršetak ovog dvoboja u dva seta pokazao se break u četvrtom gemu drugog, za vodstvo od 3:1. Nakon toga Bjeloruskinja više nije pružila Mirjani veću nadu da će vratiti izgubljeni servis, u drugom setu ispustila je svega četiri poena u pet servis-gemova.

Da je ždrijeb bio povoljniji, prilika za nastavak niza započetog u kvalifikacijama bila bi puno veća. Protiv mnogih suparnica bi Lučić s današnjom igrom imala što za reći, ovako je sve ostalo samo na solidnom otporu igračici koja nije iz te, Mirjani dohvatljive kategorije.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo: Azarenka (Bjelorusija, 14) - Lučić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:3.

Foto: Carl Tyer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2010. u 21:35
    Šteta zbog ždrijeba, Azarenka je stvarno igrala sjajno. Mikica isto jako dobra, nažalost ovaj put nedovoljno za ovako jaku protivnicu. Svaka čast za kvalifikacije i borbu danas i neka ovo bude samo početak dobrog niza! Sretno!
    Obrisan korisnik