Tenis

Wimbledon ostao bez Hrvatica

Ivor Krapac • srijeda, 23.06.2010.
Wimbledon ostao bez Hrvatica
Foto: EPA

Karolina Šprem, posljednja hrvatska nada u ženskom ždrijebu Wimbledona, pretrpjela je očekivan poraz u drugom kolu. Šprem se oprostila bez osvojenog seta protiv osme nositeljice Kim Clijsters, uz pravu borbu samo u ranoj fazi meča...

S obzirom da jako dugo nije imala pobjedu ovakve težine, bilo je teško vjerovati da će Karolina Šprem moći zaskočiti Kim Clijsters u drugom kolu Wimbledona, a predviđanja su se i ostvarila na terenu broj 1. Osma nositeljica slavila je sa 6:3 i 6:2, pobrinuvši se za oproštaj posljednje hrvatske predstavnice u ženskoj konkurenciji.

Sve najvažnije u prvom setu dogodilo se u trećem i četvrtom gemu. Šprem je kod 1:1 imala priliku za prvi break u meču, no Clijsters se izvukla nakon 15:40 i Karolinine prednosti, dok je gem kasnije stigao ključni break u prvoj dionici. Belgijka je okrenula 40:15, povela s 3:1 i u nastavku seta više nije dala hrvatskoj suparnici nadu da će vratiti izgubljeno.

Drugi set nije donio pravi Karolinin otpor. Clijsters je kod 1:1 ponovno okrenula 40:15 i uz seriju Karolininih promašaja i jednu dvostruku pogrešku došla do prvog breaka u setu, kod 3:1 stigao je novi break, a to se više nije moglo okrenuti.

Ženske predstavnice više nema, a jedini hrvatski adut u Wimbledonu sada je ostao Ivan Dodig, koji će se u četvrtak u muškom drugom kolu sresti s 18. nositeljem Samom Querreyjem.

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo: Clijsters (Belgija, 8) - Šprem (Hrvatska) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 18:44
    ..šteta što Karolina nije uspjela ostvariti veću karijeru,ima silnog talenta..al zato izgleda za 5
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 16:56
    Clijsters prejaka i prepametna :/
    Obrisan korisnik