Nogomet

Bradley: "Dobri od prve do zadnje minute"

Antonija Pavlić • srijeda, 23.06.2010.
Bradley: "Dobri od prve do zadnje minute"
Foto: EPA

Izbornik Sjedinjenih Američkih Država Bob Bradley svjestan je kako njegova momčad u posljednju utakmicu grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu ne smije ući opušteno jer im neriješen rezultat ne garantira plasman u osminu finala.

Idealan bi rasplet bio da, uz njihov trijumf, Engleska izgubi od Slovenije, dok bi u slučaju istovjetnog broja bodova odlučivala gol-razlika. Teški bi slovenski poraz, pak, mogao označiti prolaz i SAD-a i Engleske.

"Utakmica traje 90 minuta, a mi u svakom trenutku moramo znati kako ćemo tih 90 minuta igrati - čak i sa svim mogućim preokretima. Zasigurno bismo željeli dobro startati i prvi poentirati, ali i balansirati između shvaćanja igre od prvog do posljednjeg sučeva zvižduka", kazao je Bradley na konferenciji za medije.

Hoće li krajičkom oka paziti i na susret Slovenije i Engleske? "Bit će važno pratiti taj rezultat, posebno na ulasku u drugo poluvrijeme. No, znamo da nam glavna ideja mora biti - izlazak na teren s namjerom pobjede."

Kapetan Carlos Bocanegra istaknuo je kako bi im u pohodu na osminu finala svojski moralo pomoći iskustvo s prošlogodišnjeg Kupa konfederacija. Tada su u susretu kontra Egipta čak tri puta moralo poentirati kako bi izbjegli eliminaciju.

"Bili smo u ovoj situaciji, kada nam imperativno treba pobjeda. Prošlogodišnji nam je Kup konfederacija poslužio kao odlična proba; spremni smo i veselimo se izlasku na teren", otkrio je.

"Alžir ima dobru momčad, nekoliko igrača koji nastupaju u francuskoj ligi, a znamo i da su fizički i tehnički jako dobro pripremljeni. No, nećemo se fokusirati samo na individualca, zaustavit ćemo cijelu momčad."

U Njemačkoj su prije četiri godine bili u sličnoj situaciji; u zadnjoj su utakmici trebali pobjedu za plasman dalje. No taj se scenarij na koncu nije ostvario.

"U Njemačkoj nismo bili zadovoljni razvojem situacije, ali sada imamo sjajnu prigodu čak i za ispravljanje tog neuspjeha. Sjećamo se te utakmice protiv Gane, napornog treniranja i priprema, a potom i odlaska u brzi zaborav. Sve nam je to još uvijek u podsvijesti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc23.06.2010. u 10:19
    Idealan rasplet bi im bio da oni dobiju Alžira sa istom razlikom kao Englezi Slovence. I onda su prvi. A ako dobiju, sigurno prolaze.
    soecc