Nogomet

Ključevi kluba predani Gradu

Ivana Strahija • četvrtak, 24.06.2010.
Ključevi kluba predani Gradu
Foto: Ivana Strahija

Sjednica Skupštine NK Čakovca nije donijela odgovor na pitanje tko će klub voditi nakon ostavke vodećih ljudi, pa je jedino rješenje bilo predati ključeve predstavniku Grada Čakovca.

Održana je sjednica Skupštine NK Čakovca, na kojoj je osim dopredsjednika kluba Željka Novaka koji je vodio sjednicu sudjelovao još samo predstavnik Grada Čakovca Dušan Mikolaj, predstavnik navijača Ljudevit Gavez, predstavnik veterana Dražen Kolenić i predstavnik članova Ljudevit Žganec.

DVA TERMINA

Sjednica Skuštine NK Čakovca održana je u terminu kojeg je utanačio sad već bivši predsjednik Zvonko Bratuša, a ne u terminu kojeg je odredila sedmorka nezadovoljnih članova Uprave NK Čakovca. Iako su potonji tvrdili da oni sjednicu za ponedjeljak nisu sazvali, papir s pozivom procirkulirao je gradom, a došao je i na adresu NK Čakovca.

No, nakon početnih prepirki Žganec, Gavez i Kolenić su napustili sjednicu, ne želeći više sudjelovati u takvom radu Skupštine. Njihov odlazak međutim nije omeo Novaka da dovrši započeto, a to je da Skupštini preda neopozive ostavke sebe i predsjednika Zvonka Bratuše. Potom je predstavniku Grada Mikolaju predao ključeve kluba i time sudbinu Čakovca prepustio – Čakovcu.

Takvo se rješenje zavrzlame u stvari čini jedinim mogućim. Iako su predstavnici Grada u više navrata iskazivali svoju želju da se skupštinari sami među sobom dogovore oko toga tko će činiti Upravu, istina je da Grad ima najveći broj glasova u Skupštini, njih 25, što je više od polovine ukupnog broja. 13 glasova ima Bratuša, a zbog specifično nerazumljivog sustava dodjele glasova skupštinarima, nije baš previše jasno tko još ima pravo glasa, jer jedni nisu uplatili sponzorstva a drugi članarine koje donose glasove.

Bilo kako bilo, Mikolaj je najavio rješavanje problema u najkraćem mogućem roku te sazivanje nove sjednice tijekom vikenda koji dolazi. Očekuje se da će najkasnije u nedjelju NK Čakovec imati novog predsjednika, a kuloarska nagađanja ukazuju ponovno na Dragutina Katalenića, koji je od posljednje izjave za novinare o tome da ne želi biti predsjednik navodno promijenio mišljenje.

Ono što ipak jest najvažnije je da se NK Čakovec konačno postavi na stabilne noge, da se pronađe novi trener, da se posloži igrački kadar i da taj klub opet bude na ponos Čakovčanima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!