Nogomet

Odemwingie: "Lagerbäck je pogriješio"

Borna Rupnik • četvrtak, 24.06.2010.
Odemwingie: "Lagerbäck je pogriješio"
Foto: EPA

Nigerijski napadač Peter Odemwingie iznimno je nezadovoljan poslom kojeg je na klupi njegove reprezentacije odradio švedski trener Lars Lagerbäck..

Skupinu B na Svjetskom prvenstvu prošli su Argentina i Južna Koreja, dok Nigerija i Grčka kreću svojim kućama. Peter Odemwingie, napadač Super Orlova, krivca za takav rasplet vidi u izborniku.

"Mislim da je Lars Lagerbäck pogriješio, i to u velikoj mjeri. Ne mislim da Nigeriju čeka lijepa budućnost pod njegovim vodstvom, s obzirom na prikazano u Južnoafričkoj Republici. Ne bojim se reći što mislim jer mi je reprezentacija na prvom mjestu, a ne planiram je napustiti čak ni ako Šveđanin ostane", otvorio je dušu engleskom BBC-u.

Odemwingie Lagerbäcku predbacuje izbor taktike: "Pogrešno je bilo staviti jednog zadnjeg veznog i jednog kreativca ispred njega. Zato nam je protiv Grčke vezni red bio previše izložen. Osim toga, Lagerbäck je dvojici napadača rekao da ne moraju sudjelovati u obrani".

A protiv Južne Koreje je bilo još gore, kaže Nigerijac: "Na toj je utakmici rekao čak trojici igrača da ne moraju igrati obranu, što je također bila velika pogreška. A igrači poput Martinsa i mene, koji su to bili spremni učiniti, jednostavno nisu bili ključni igrači. Sve je to utjecalo na naš slab učinak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • R. Marques24.06.2010. u 15:54
    Jednu šamarčinu i nepozivanje do daljnjega.
    R. Marques