Nogomet

Lahm: "S Englezima klasik"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.06.2010.
Lahm: "S Englezima klasik"
Foto: EPA

Za razliku od njemačke legende Franza Beckenbauera, koji ne sumnja u pobjedu svojih sunarodnjaka nad Engleskom, sami akteri u kampu Elfa s dozom opreza očekuju dvoboj osmine finala...

Izbornik Joachim Löw smatra da njegove izabranike očekuje težak posao jer obje vrste pripadaju vrhu svjetskog nogometa. "Bit će to posebna utakmica, toliko je povijesti među nama."

Iako se Engleska poprilično namučila kako bi stigla do nove faze natjecanja Loew respektira igrače koje Capello ima na raspolaganju. "Sve su to vrsni igrači s mnogo iskustva. Osim toga, Rooney može eksplodirati svakog trena."

Nakon poraza od Srbije i njemačkoj se situacija u skupini zakomplicirala. "Utakmica protiv Gane je bila iscrpljujuća, napeta. Nismo bili dovoljno precizni u napadu, ali ne mogu zamjeriti svojim igračima. Pritisak je bio prevelik, morali smo dobiti."

Baš kao i izbornik i njemački se kapetan Philipp Lahm dotakao povijesnog elementa između budućih protivnika. "Dvoboj s Engleskom je klasik. Na njega gledamo s vjerom u naše mogućnosti i znamo da ćemo za prolaz dalje morati popraviti neke stvari."

"To što nismo apsolutni favoriti možda je i prednost. Rooney može svake minute proraditi, težak je za čuvanje i naša će obrana biti na mukama", mišljenja je Oliver Bierhoff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vilenjak25.06.2010. u 16:54
    ajmo  Njemačka
    Vilenjak
  • ALGHAZANTH25.06.2010. u 16:38
    To je klasik kojega Njemačka prolazi na penale kao mnogo puta dosad.
    ALGHAZANTH
  • Bogomdani25.06.2010. u 02:15
    da im barem ne igra Podolski... Ja ne znam što Loew vidi u njemu...
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 22:56
    auf gehts deutschland!!
    Obrisan korisnik