Nogomet

Defoe: "Valjda nećemo do jedanaesteraca"

Borna Rupnik • petak, 25.06.2010.
Defoe: "Valjda nećemo do jedanaesteraca"
Foto: EPA

Čim se saznalo da će u osmini finala snage odmjeriti Engleska i Njemačka, mnogi su odmah pomislili i na moguće izvođenje jedanaesteraca. Toga se nerado dotaknuo i Jermain Defoe...

Engleskoj nogometnoj reprezentaciji za prolazak u osminu finala trebala je pobjeda nad Slovenijom, a nju je osigurao Jermain Defoe. Time je Gordi Albion izborio novi okršaj s vječnim rivalima iz Njemačke.

U tim dvobojima Englezi unaprijed ne žele izvoditi jedanaesterce, prisjećajući se 1990. i 1996. godine, a Defoe se slaže da se ništa nije promijenilo: "Vježbamo jedanaesterce svaki dan od dolaska na pripreme u Austriju. Ali valjda nećemo doći do njih. Željeli bismo pobijediti Njemačku u 90 minuta".

"Zaigrat ćemo na krilima igre i pobjede nad Slovenijom. Svi su pružili dobre partije, vidio se momčadski duh i uspijemo li to ponoviti imamo dobre izglede za četvrtfinale", nastavio je engleski napadač.

Naravno, Nijemce se ne smije shvatiti olako: "Oni su na velikim turnirima uvijek fantastični. Lopta im odlično kruži terenom i sjajno se kreću, o organizaciji da ne govorimo. Međutim, i mi smo dobri. Važno je da ne popustimo pritisak, a izbornik Capello nam je rekao da možemo biti svjetski prvaci".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 12:15
    jedva čekam tekmu..još nek španjolci završe drugi u skupini pa na megdan brazilcioma..
    Obrisan korisnik