Nogomet

Hitzfeld: "Nismo pokazali snagu"

Matej Milanović • petak, 25.06.2010.
Hitzfeld: "Nismo pokazali snagu"
Foto: EPA

Nakon utakmice Hondurasa i Švicarske niti jedan od dva izbornika nije bio zadovoljan. Hitzfeld žali što njegova momčad nije iskoristila veliki broj prilika u napadu i što je tako propustila doći do osmine finala. Rueda pak žali što njegovi momci nisu napustili Južnu Afriku s pobjedom. Od igrača je posebno kritičan bio Švicarac Yakin koji smatra da su odigrali loše i da nisu zaslužili osminu finala.

Izbornik Švicarske, Ottmar Hitzfeld, nakon razočaravajućeg remija s Hondurasom u posljednjem kolu Skupine H na Svjetskom prvenstvu rekao je kako napad nije odradio svoj posao. Kao odlučujući trenutak koji je doveo do ispadanja njegove selekcije označio je, pak, poraz od Čilea: "Bila je ovo otvorena utakmica. U ovakvim slučajevima treba vam i malo sreće koje mi nismo imali ovom prilikom. Nismo pokazali snagu koja je potrebna za prolazak u osminu finala. Odlučujuća je bila utakmica s Čileom. Oni su nas potpuno nadigrali i ta je utakmica stvorila ogroman pritisak oko nas. Ipak, moramo priznati našu odgovornost. Naš napad danas nije funkcionirao i kao rezultat toga nismo prošli."

Njegov kolega na klupi Hondurasa, Reinaldo Rueda, pak žali što njegovi igrači u napadu nisu odigrali dovoljno zrelo i što su uglavnom pokušavali individualnim solucijama doći do rezultata. Rueda posebno žali što nije natjecanje završio barem s jednom pobjedom: "U napadu nismo pokazali ništa posebno na ovom natjecanju. Za to je krivo neiskustvo nekih mladih igrača i sebičnost ostalih. Da smo igrali kolektivnije mogli smo barem danas doći do pobjede. Odlazimo iz Južne Afrike svjesni da smo mogli dati više."

Vezane vijesti

Vratar Hondurasa, Noel Valladares, je s druge strane zadovoljan nastupom njegove reprezentacije. Sretan je što su uzeli barem bod i smatra da će ovo Svjetsko prvenstvo dati priliku Hondurasu da na iduća natjecanja ode s većim samopouzdanjem i iskustvom: "Sretan sam i miran nakon ovog rezultata. Vjerujem da će iduće generacije dolaziti na ovakva natjecanja s većim očekivanjima i s više iskustva. Ne smeta mi što sam primio tri pogotka na ovom Svjetskom prvenstvu. Nastupiti na ovakvom natjecanju je veoma poticajno. Kao sportaš ne mogu si zamisliti veću motivaciju."

Kod Švicaraca je razočaranje izrazio Stephane Grichting koji je uvjeren da su on i svi njegovi suigrači pustili sve što su mogli na terenu, no ni to na kraju nije bilo dovoljno: "Dali smo sve od sebe. Nažalost nismo uspjeli doći niti do prvog pogotka."

Veteran Švicaraca, Hakan Yakin, je bio puno kritičniji od Grichtinga i smatra da Švicarska jednostavno nije bila dovoljno dobra da bi prošla dalje: "90 minuta smo se trudili da dođemo do pogotka. Ne mogu čak niti reći da je njihov golman radio čuda. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri u šesnaestercu. Za ovaj neuspjeh je kriva naša nesposobnost. Ne znam da li bi nešto bilo drukčije da sam igrao od početka. Izbornik odlučuje. Pobjeđuje se kao momčad i gubi se kao momčad, ne pojedinačno."

SP 2010. - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Čile1:2Španjolska
Švicarska0:0Honduras
1Španjolska 34:2+26
2Čile 33:2+16
3Švicarska 31:104
4Honduras 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!