Automoto

Lorenzo: "Bilo je teže od Silverstonea"

Matej Milanović • subota, 26.06.2010.
Lorenzo: "Bilo je teže od Silverstonea"

Jorge Lorenzo je pobjedom u Assenu dodatno povećao svoju prednost u ukupnom poretku MotoGP-a. Španjolac je rekao kako je utrka bila jako teška, a za pobjedu je ključan bio odabir guma. Njegov rival i sunarodnjak Pedrosa je, pak, rekao da je svejedno zadovoljan jer je ostatak vikenda bio katastrofalan. Zadovoljstvo je iskazao i Casey Stoner koji je upisao prvo postolje u sezoni...

Jorge Lorenzo je u Assenu došao do četvrte pobjede u šest ovogodišnjih MotoGP utrka. Španjolac je priznao da mu nije bilo lako, ali je i dodao da je veliku ulogu u pobjedi imao odabir gume: "Ova je utrka bila nešto teža od Silverstonea, jer je Dani bio jako brz sa mekim gumama. Ja sam se odlučio na tvrđu gumu jer sam znao da će mi to omogućiti prednost pri kraju utrke. Na početku je i Casey bio brz te sam zbog toga morao zadržati koncentraciju u prvih deset krugova, što uopće nije bilo lako. Bez obzira na stanje guma na kraju sam proklizavao i skoro sam izletio u jednom trenutku. Bio sam presretan kada sam stigao do cilja. Stvarno sam zadovoljan što sam u Assenu slavio u sve tri klase, od 125, preko 250, pa do MotoGP-a, jer ovo je ipak povijesna staza."

Dani Pedrosa je pak ostao iznenađen rezultat obzirom da je kroz čitav vikend konstantno imao probleme. Borba za naslov je skoro izgubljena, no Španjolac se ne predaje i nada se da će i u idućim nastupima ostvarivati dobre rezultate: "Moram reći da sam iznenađen jer je na treningu bila prava noćna mora. Sve smo pokušali na motoru i ništa nije funkcioniralo kako je trebalo. Ipak, uspjeli smo naći nekakvo rješenje pred warm-up i to je pomoglo u utrci. Zadovoljan sam rezultatom i zahvalan momčadi jer se nikad ne predaje. Nadam se da ćemo imati dobar nastup i u idućoj utrci u Kataloniji."

Vezane vijesti

Casey Stoner je stigao do prvog postolja u sezoni. Australac je priznao da je mogao ostvariti više u dosadašnjim utrkama, ali je i svjestan da mora prihvatiti ono što je uspio ostvariti: "Svi su napravili fantastičan posao s motorom i zadnja dva vikenda sam imao motor s kojim sam mogao da pobjede. Nažalost ja sam načinio nekakve pogreške. Međutim, sretan sam što sam stigao do postolja. Trebalo mi je to već uspjeti ove sezone, ali pretpostavljam da moram biti sretan ovime što imam i što sam malo smanjio zaostatak za drugim mjestom u prvenstvu. Moja desna ruka nije u idealnom stanju i moram na tome proraditi, što neće biti lako obzirom da su utrke jedna za drugom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!