Nogomet

Capello: "Rooney je važan"

Antonija Pavlić • nedjelja, 27.06.2010.
Capello: "Rooney je važan"
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Engleske Fabio Capello uvjeren je da će nišanske sprave Waynea Rooneyja proraditi u knockout fazi Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a nada se tomu prije velikog ogleda osmine finala protiv Njemačke u Bloemfontaineu.

Rooney je posljednji put za nacionalnu momčad poentirao protiv Hrvatske u rujnu, a u dresu se Manchester Uniteda veselio prije ozljede, sredinom ožujka.

No unatoč tome, kao i kapetan Steven Gerrard, Capello vjeruje kako će Wazza pronaći "mir" i pomoći momčadi u cilju prolaska u osminu finala.

"Wayne je dobar igrač i vrlo je važan nacionalnoj selekciji", kazao je talijanski stručnjak. "Nije poentirao u zadnjih nekoliko utakmica, ali njegovo nam kretanje i sama pojava mnogo pomažu."

Tko će istrčati na travnjak protiv elfa, još ne želi otkriti. "Svi su trenirali i spremni su za borbu. Imam više opcija, a vjerojatno ću nešto ozbiljnije mijenjati i tokom igre. Bolje na raspolaganju imati sva 23 igrača, tada imam i više opcija", zaključio je kratko izlaganje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!