Nogomet

Remi s Kinezima

Ivana Strahija • ponedjeljak, 28.06.2010.
Remi s Kinezima
Foto: Dragan Kovač

Branko Ivanković svoje je Kineze suprotstavio nogometašima Varaždina i upisao remi. Golove su postigli Gao Di i Adi Musli.

Varaždin – Shandong 1:1 (0:0)

Varaždin, stadion Varteksa, gledatelja 100
Suci: Franolić (Ludbreg), Lacković (Varaždin), Rojc (Sračinec)

Strijelci: 0:1 Gao Di 75., 1:1 Adi Musli 81.

Varaždin: Dreven, Tkalčić, D. Škvorc, Brezovec, Sušac, Punčec, Kvesić, Glavica, Hojski, F. Škvorc, Dudić (igrali i Krklec, Šimek, Conjar, Musli, Rogač, Sviben, Katanec, Kokot, Brlečić, Vuk, Sačer)

Shandong: Cheng, Ziang, Monrtala, Carlos, Wei Wei, Jin Dong, Antar, Hai Bin, Wie, Di, Jin Yu (igrali i Lei Lei, Rodonović, Zhao, Xing Yu, Zhe, Tong, Chi)

Svoju prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu, i prvu uopće pod novim imenom, Varaždin je odigrao s kineskim Shandongom. Ivanković i Toplak izveli su svoje igrače na stadion u još ranoj fazi priprema, pa je svakako nedostajalo uigranosti i jednima i drugima.

U prvom dijelu susreta blagu terensku dominaciju imao je kineski sastav, ali izglednijih prilika nije bilo. Tek u drugom dijelu su se tresle mreže.

Prvi je gol pao u mrežu Varaždinaca, na loptu Jiao Zhea dobro je reagirao Gao Di, koji je i u četvrtak protiv Dinama pokazao svoju okretnost. No, par minuta kasnije izjednačio je za Varaždince Adi Musli, koji je loptu u mrežu Kineza poslao s tridesetak metara od gola.

Nakon utakmice je kineski strateg bio zadovoljan viđenim: "Htio sam da moji igrači osjete jednu mladu perspektivnu momčad koja je agresivna i željna dokazivanja. Na žalost nisam zbog ozljeda mogao izvesti momčad koju sam htio, ali to je naš tekući problem kojem ću morati doskočiti."

Ivankovića su novinari zamolili da komentira i Varaždin, pa je rekao: "To je, koliko vidim, radna momčad, a pošto im je prva utakmica sigurno imaju dovoljno vremena da se izbalansiraju. Treba napraviti selekciju među tim mladim igračima i vjerujem da će u novoj sezoni biti boljih rezultata, dakako ako atmosfera bude pozitivna u klubu i oko njega."

Zadovoljan utakmicom bio je i Samir Toplak: "U pogonu smo tek šest dana i umor je vidljiv, momci pripreme odrađuju sa stopostotnim angažmanom. Danas su odradili koliko su mogli protiv jedne dobre ekipe, sudionika azijske Lige prvaka. Bili smo ravnopravni, u jednom dijelu čak i bolji od Shandonga. Ono što mi je trenutno najvažnije jest da nema ozljeda."

Iako su pripreme u ranoj fazi, Toplak je imao vremena provjeriti neke igrače, a dojmili su ga se Davor Rogač, Dinamov junior, prošle sezone igrač drugoligaša Lučkog, i David Sviben iz Ljubljane. "Ta dvojica će ostati s nama i idući tjedan, a neki su već otpali s priprema. Moram biti spreman na to da će nas još koji igrač napustiti."

Po prvi su puta Varaždinci u igri mogli vidjeti Feđu Dudića, o kojem je Toplak kazao: "Polako ga uvodimo u program, igrao je samo 45 minuta. U ovih tjedan dana uspio sam ga upoznati i jasno je da se radi o klasnom igraču."

Svoj idući pripremni susret Varaždin igra u Karlovcu protiv istoimenog prvoligaša, a utakmica je zakazana za petak 2. srpnja u večernjim satima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2010. u 13:41
    zakaj ništ ne piše o tome da su nepoznate osobe prije utakmice, na sve ulaze na stadion postavile lokote, tak da se nije moglo na stadion? i da je črepinko moral nabaviti škare za željezo, s kojima je uspjel prerezati lokote i otvoriti igračima oba kluba i posjetiteljima ulaz.
    Obrisan korisnik