Nogomet

Simao: "Agresivnost će biti ključ"

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.06.2010.
Simao: "Agresivnost će biti ključ"
Foto: EPA

Posljednjeg četvrtfinalista Svjetskog prvenstva dat će dvoboj Portugala i Španjolske. Španjolci u njega ulaze kao papirnati favoriti, međutim Portugalci se nikako neće predati...

Portugalce u osmini finala očekuje vrlo težak posao. Na putu im stoji europski prvak Španjolska, reprezentacija koja nije u skupini briljirala, ali posjeduje veliku koncentraciju kvalitete i u izravnom dvoboju je favorit.

Simao Sabrosa nosi dres madridskog Atletica i jako dobro poznaje španjolske zvijezde. Recept za pobjedu u ovom dvoboju vidi u agresivnoj igri i kažnjavanju španjolskih pogrešaka.

"Moramo biti agresivni i igrati vrlo čvrsto ako mislimo eliminirati Španjolce. Oni su reprezentacija koja voli kontrolirati igru i imati loptu u nogama, stoga moramo biti pametni kada dođemo u posjed lopte i ne gubiti je često", smatra Sabrosa.

Sabrosa ne strahuje od silnih zvijezda koje igraju za Del Bosqueovu momčad.

"Mi njih respektiramo, ali ih se ne bojimo. Mislim da malo previše pričamo o Španjolskoj, morali bi malo više pričati o Portugalu, imati vjeru u svoje mogućnosti i samo tako ćemo moći do pobjede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 09:17
    Dobri ste vi Simao, ali po vašu žalost ima i boljih.
    Obrisan korisnik