Nogomet

Dva za Japan, jedan za Paragvaj

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • utorak, 29.06.2010.
Dva za Japan, jedan za Paragvaj
Foto: EPA

Nakon jučerašnjih relativno laganih parova za prognoziranje, posljednji dan osmine finala donosi dvije neizvjesne utakmice. To posebno vrijedi za okršaj Japana i Paragvaja u kojem Sportnetovi prognozeri ne vide velikog favorita...

Paragvaj - Japan, 16.00

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 9-8): Obje momčadi više su pokazale u defanzivnom dijelu igre, pa je za očekivati da prvi pogodak presudi pobjednika. Malu prednost dajem Japancima zbog strpljivosti, upornosti i samopouzdanja koje je na visokoj razini nakon trijumfa i dobre igre protiv Danske. Teško im protivnici stvaraju prigode, to će sigurno biti problem i Paragvaju.

Prognoza: Prolaz Japana

Dario Dodić (dosadašnji učinak 9-8): Nije mi ni najmanje drago prognozirati ovu utakmicu - i jedni i drugi su mi dragi, jedne sam forsirao, druge triput zanijekao. Paragvaj je završio kao prvi u skupini punoj iznenađenja, dok su Japanci iznenadili i posramili Dance. Tko je bolji? Mislim da će Japanci iz ovog ogleda izaći kao pobjednici, pobjeda protiv Danske ih je dignula u nebesa, stvarno su odigrali odlično i mislim da sličnom igrom, uz dozu sreće iz prekida, mogu doći do pobjede i protiv Paragvaja. Tko god prošao, neće mi biti krivo.

Prognoza: Prolaz Japana

Vedran Attias (dosadašnji učinak 10-7): Budući da sam pisao najavu ove utakmice, detaljno sam pročitao najave i zanimljivosti za svaku stranu i na koncu se odlučio kako ću prednost ipak dati Paragvaju. Naime, koja god od ove dvije momčadi uđe u četvrtfinale bit će joj to najveći uspjeh u povijesti i to je sigurno veliki motiv jednima i drugima, ali vjerujem da je Paragvaj ipak nešto bolji. Bit će ovo svakako zanimljiva utakmica dvije momčadi koje ne vole diktirati ritam i držati loptu, no vjerujem kako je došlo vrijeme da Roque Santa Cruz zabije, a jedan gol će biti dosta.

Prognoza: Prolaz Paragvaja

Španjolska - Portugal, 20.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 9-8): Ovdje nisam tako uvjeren u Španjolce kao moji kolege, prvenstveno zbog posljednjeg nastupa protiv Čilea koji je bio sve samo ne impresivan. Zapravo, Španjolci su najbolje igrali u onoj utakmici koju su izgubili. Portugal možda nije napadačk oduševio u dvije ozbiljne utakmice koje je igrao, ali valja podsjetiti da mu ni Obala Bjelokosti ni Brazil nisu previše opasno prijetili i Španjolci sigurno neće imati lagan posao probiti tu vrlo kvalitetnu obranu Portugalaca. Zapravo, jezičac na vagi zbog kojeg tipujem na Španjolce je povratak Deca u momčad; moj je dojam da Portugalci bez njega igraju puno brže i lakše, a protiv Španjolske je teško igrati ako netko u sredini "carini" loptu. Mala prednost Xaviju i društvu, iako će se pošteno namučiti.

Prognoza: Prolaz Španjolske

Dario Dodić (dosadašnji učinak 9-8): Iz tisuću i jednog razloga u ovoj utakmici dajem glas Španjolskoj. Bolja ekipa, bolji pojedinci, kvalitetnija i uvjerljivija igra. Vratio se Iniesta, Villa je u golgeterskoj formi, a i od Torresa očekujem doprinos. Sve je moguće, Portugal posjeduje određenu kvalitetu, ali nadam se da će atraktivniji nogomet izvojevati pobjedu.

Prognoza: Prolaz Španjolske

Vedran Attias (dosadašnji učinak 10-7): Po meni ovdje uopće nema dvojbe tko će proći dalje – Španjolska. Dvoboj Pirinejskog poluotoka sigurno će biti zanimljiva utakmica, ali osim neke prijetnje iz kontre – ne vjerujem da Portugal ima kvalitetu nositi se sa susjedima. David Villa je počeo zabijati i prilično sam siguran kako će i danas zabiti, a vrijeme je i da Fernando Torres zabije nešto. Portugal ima Cristiana Ronalda, no čak i da iz solo akcije uspije zabiti – neće im biti dosta.

Prognoza: Prolaz Španjolske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 14:17
    nema šanse da japan izbaci paragvaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 13:20
    Po meni PRolazi Paragvaj i Portugal. Bit će gusto u obje utakmice, s tim da će PAragvaj proć u regularnom dijelu a Portugal bi trebo Špancima dat bar prvi gol pa onda pokušat napravit ono što su Ameri napravili Španiji prošle godine na Kupu Konfederacija. Imam osjećaj da će Cristiano Ronaldo dat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 13:01
    Španjolska? :O
    Obrisan korisnik
  • Weasley29.06.2010. u 11:44
    japan i španjolska
    Weasley
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 11:18
    Moje je mišljenje da će pobjednika(e) današnih utakmica odlučiti penali u jednoj, ako ne i u obje utakmice!?
    Obrisan korisnik