Nogomet

Queiroz upozorava Cristiana Ronalda

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.07.2010.
Queiroz upozorava Cristiana Ronalda
Foto: EPA

Poraz protiv Španjolske i ispadanje Portugala sa Svjetskog prvenstva brzo je u medijima i nogometnoj javnosti palo u drugi plan. U prvome su se našli izbornik Carlos Queiroz i kapetan reprezentacije Cristiano Ronaldo. I dok prvi čovjek struke portugalske vrste upozorava svoga kapetana, novi trener Real Madrida dao mu je svoju podršku...

Queiroz je preko medija upozorio Ronalda kako bi mogao ostati bez mjesta u početnih jedanaest ako ne pronađe način kako da u reprezentativnom dresu upisuje igre kao i u onom klupskom.

Iako je čitavo vrijeme javnost uvjeravao kako je njegov kadar mnogo više od Cristiana Ronalda i iako se Portugal od Prvenstva oprostio nakon minimalnog poraza od momčadi europskog prvaka, portugalski se stručnjak obrušio na svog igrača.

Kapetan Seleçaa dan nakon poraza izjavio je kako je slomljen i frustriran čovjek, no Queiroz nije pokazao previše tolerancije. "Svjestan sam kako se igrači sada osjećaju, ali ja nisam ovdje da bih bio prijatelj s njima. Pojedinac nikada ne smije dopustiti da svoju dobrobit stavlja ispred dobrobiti kolektiva."

Na pitanje odnosi li se ta izjava na njegova najskupljeg igrača Queiroz je nastavio: "Portugal treba Ronalda, ali i Ronaldo treba reprezentaciju. No plaši li ovaj dres neke igrače onda niti ne zaslužuju biti ovdje."

Činjenicu da Ronaldo Portugalu svojim igrama nije doprinio onoliko koliko se od njega očekivalo potvrdio je i Jose Mourinho, no on za razliku od Queiroza alibi za neuspjeh nije želio tražiti u igrama jednog igrača.

Mourinho je portugalskom izborniku u kontru izjavio kako si bilo koja momčad pod njegovim vođenjem, pa tako sada kraljevski klub, neće dopustiti da ovisi o inspiraciji jednog igrača.

"Kao trener neću dopustiti da sva odgovornost za rezultate momčadi padne na Cristianova leđa. U mojoj momčadi zna se jedna stvar - kada pobjeđujemo pobjeđujemo svi, kada gubimo gubim ja. Tako se Ronaldo od sada može opustiti i uživati u svom odmoru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.07.2010. u 22:25
    ovaj trener je s pravom upozorio ronalda....bahato se ponasa...neka se prizemlji...kapetanska traka??nije mu ni trebala pripadati....trebo ju je dobit neko od starijih koji imaju iskustva sa SP-om i svemu.....beaver slazem se s tobom...niej opce suradivao....nije da imaju neku ekipu ali....on se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 09:13
    Ti si idiot.. ALi stvarno.. Pa ti neznas ni ko je on ni sta je.. Ni slicno Domenechu uglavnom. Imaš wikipediu i primi se posla!
    Obrisan korisnik
  • beaver02.07.2010. u 02:41
    U slucaju Ronalda. Meni je izgledao lijeno i nije suradjivao sa suigracima. Nije se ubacivao ni trazio lopte neovisno o poziciji koju je igrao. Sutirao je is bilo koje pozicije ( nekad is a mrtve kad je imao bolja rijesenja). Izgleda da je zaboravio driblati a to je jedan on njegovih najvecin... [više na forumu]
    beaver
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 00:57
    Beaver da si ti jedan od najboljih napadača svijeta a tvoj trener složi takvu taktiku da imaš četri kontakta sa loptom od čega ti ne sude tri faula a jedan zajebeš, bil ti pohvalil svojeg trenera??? Zamisli se u firmi i da dobiješ na lotu (igrači te klase su egzistencijalno sigurni i ne trebaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver01.07.2010. u 22:29
    Mozda Queiroz nije neki trener ali ponasanje Ronalda je seljacko. isto kao i pokoji francuzi . umijesto da pljunu u ruke oni se okrenu na trenera. kamo je nogomet dosao...??
    beaver