Vodeni sportovi

Počinje IODA Europsko prvenstvo

Sportnet • petak, 02.07.2010.
Počinje IODA Europsko prvenstvo

Kamien Pomorski od 2. do 10. srpnja ugostit će jedriličare klase Optimist na IODA Europskom prvenstvu.

Naša mlada reprezentacija je u sastavu od četiri dječaka i tri djevojčice: Mateo Pavinčić, Paolo Gregorinić, Mikele Rušnjak, Luka Matić, Anja Hemerlitz, Ana Zelić, Rene Starić, Marin Desabota i Matija Biloglav. U pratnji su treneri Damir Nakrst i Dario Kliba, reprezentativni tim Optimista iz devedesetih. Oni su već nekoliko dana na sjeverozapadu Poljske i završavaju sa pripremama i spremaju se za prvi dan jedrenja u nedjelju. Jedri se od nedjelje 4. do petka 9. srpnja kada će biti podijeljene nagrade.

Prvenstvo se jedri u odvojenim flotama djevojčica i dječaka i za svaku se proglašavaju pobjednici. Europske države imaju pravo na najviše sedam sudionika, od kojih može biti najviše četiri istog spola. Neeuropske zemlje također imaju pravo nastupa, ali s najviše četiri sudionika. Dnevno organizator može dati do četiri jedrenja. Reprezentacije se danas i sutra bave premjeravanjima kako bi sve bilo spremno za regularan početak natjecanja.

Prisjetimo se naših uspjeha na prethodnim europskim prvenstvima klase Optimist. Ivan Kljaković Gašpić osvojio je zlato 1998. godine. Isto ponavlja i Mateja Petronijević tri godine kasnije u floti djevojčica 2001. godine. Tina Mihelić je viceprvakinja Europe 2002. godine. U 2003. imamo viceprvaka u floti djevojčica i dječaka. To su Tajana Ganić i Stjepan Ćesić. I na kraju, Jure Divjakinja zadnji je koji je donio kadetsku medalju u domovinu. Bila je to bronca iz 2007. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!