Nogomet

FIFA odgovorila nigerijskom predsjedniku

Ivana Strahija • petak, 02.07.2010.
FIFA odgovorila nigerijskom predsjedniku
Foto: EPA

FIFA Nigeriji prijeti dalekosežnim sankcijama ukoliko predsjednik Goodluck Jonathan ne povuče dvogodišnju suspenziju reprezentaciji, a protiv suspenzije je i nigerijski Zastupnički dom.

Ne jenjava politička borba za nogomet koja se odvija u Nigeriji. Nakon što je predsjednik, koji po nigerijskom zakonu ima i predstavničku i izvršnu vlast, izrekao dvogodišnju suspenziju nacionalnoj nogometnoj vrsti zbog "sramotne prezentacije na Svjetskom prvenstvu", oglasio se i Zastupnički dom, ali i FIFA.

Zastupnički dom Nigerije donio je rezoluciju kojom se od predsjednik Jonathana traži da svoju odluku povuče, kao razlog navodeći Fifino upozorenje da se politika ne smije miješati u nogomet, te strah od sankcija.

A one bi mogle biti drakonske, javila je FIFA putem Nicolasa Maingota, direktora za komunikacije nogometne vlade: "FIFA je poslala nigerijskoj Vladi pismo u kojem se kao krajnji rok za prestanak uplitanja u nogomet i povlačenje odluke o suspenziji nacionalnog tima navodi ponedjeljak u 18 sati. U pismu se također navodi da FIFA neće priznati specijalni nogometni savjet kao legitimno tijelo koje bi zamijenilo Nigerijski nogometni savez."

Nicolas Maingot dalje upozorava da bi predsjednikova suspenzija reprezentacije mogla nepovratno naštetiti nigerijskom nogometu. "Ukoliko FIFA suspendira nigerijski nogomet, to će značiti zabranu natjecanja ne samo za reprezentaciju nego i za klubove, a u Nigeriji se neće moći odigravati službena natjecanja. Zamrznut ćemo također i financijsku podršku, a sucima nećemo dopustiti rad na međunarodnim utakmicama."

Tijekom današnjeg dana Fifini predstavnici pokušat će još jednom urazumiti Goodluck Jonathana. Interesantno je spomenuti da je Fifa poslala pismo upozorenja i francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, nakon što je on objavio da će osobno voditi istragu oko debakla Francuza na Svjetskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.07.2010. u 10:05
    ma ukine se fifa, i gotova priča. :D
    cameosis
  • The_Killer_000702.07.2010. u 15:12
    budala po uopče nisu loše igrali samo 1 0 od argentine od grčke su izgubili zbog igrača manje a koeju su mogli dobit da je yakubo ono zabio
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 14:55
    Jonathan je gori od našeg bivšeg diktatora,idiot.
    Obrisan korisnik