Tenis

Kraj ovogodišnje Murraymanije

Branimir Korać • petak, 02.07.2010.
Kraj ovogodišnje Murraymanije
Foto: EPA

Britanci ostaju na čekanju, još će malo (ili puno) pričekati na naslov u Wimbledonu. Andy Murray je ove godine igrao odličan tenis u All England Clubu, ali u polufinalu je naišao na boljeg...

Iako je SP u nogometu trenutno vodeća sportska tema u svijetu, na Otoku se danas pričalo najviše o Andyju Murrayu. Prilika za ulazak u finale je postojala, Murray je ove godine u Wimbledonu igrao odličan tenis, ali u polufinalu je protivnik bio vrlo raspoloženi Rafael Nadal koji je također pokazao kako je spreman uzeti naslov.

Vrlo dobar tenis viđen je od samog početka meča. Murray je krenuo vrlo ambiciozno, nije ga slomio pritisak očekivanja i tražio je finale.

Vezane vijesti

Prvi set je protekao u apsolutno izjednačenoj igri do same završnice. Međutim kod 4:4 Britanac nije izdržao, pokleknuo je prvi put na servisu i Nadal je stigao do prve break lopte. Odmah je iskoristio takav poklon te došao do servisa za set. Njega je realizirao bez većih problema te uzeo set sa 6:4.

U drugom setu došlo je do određenih promjena na terenu. Nadal je počeo više griješiti, Murray je u dva navrata imao priliku za oduzimanje servisa, ali oba puta je bio kratak.

Set je otišao u tie-break gdje je također Murray imao inicijativu, imao prednost, ali Nadal se uspio vratiti do 5:5. Tada radi dvostruku servis pogrešku i daje Murrayu set loptu uz servis, ali drugi nositelj odigrava odličan volej i spašava se. Nakon toga uz pomoć mreže dolazi i do 7:6 te odličnom igrom realizira prvu set loptu za velikih 2-0 u setovima.

Već na samom startu trećeg seta Murray je uzeo servis Nadalu. Nadal je puno griješio u tom prvom gemu i stigla ga je kazna.

Uslijedilo je hvatanje izgubljenog servisa, ali sve do osmog gema nije bilo prilike. Tada dolazi do 30:40, ali odličan prvi servis izvlači Murraya iako se mora priznati kako je loptica bila vrlo blizu ulaska u teren na tom teškom reternu. Murray je ubrzo stigao do prednosti, međutim Nadal je odradio odlično ostatak gema i krasnim sliceom natjerao Murraya na pogrešku na novoj break lopti što ga je dovelo na 4:4.

Taj osmi gem trećeg seta je označio Murrayev kraj i taj gem se pokazao ključnim za cijeli meč. Kod 5:4 na servisu se našao u problemima i Nadal je stigao do 15:30, a zatim i prve meč lopte na kojoj Murray volej šalje van terena. Priči je kraj, još jedna Murraymania je završila nesretno.

Nadal je apsolutno zasluženo slavio. Bio je bolji i agresivniji, nije se libio izaći naprijed i napasti Murraya i to je činio s visokim postotkom uspješnosti (23/26). U ključnim trenucima meča je bio mirniji i bolji protivnik, odigrao je niz briljantnih poena te je zaslužio ovo finale.

Wimbledon, tenisači, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Andy Murray (Velika Britanija, 4) 6:4, 7:6(6), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • H.E. Pennypacker03.07.2010. u 02:01
    @rafaelnadal, možda je najjači, ali nije najbolji ;) @lebron, nije nemoguće iako vrlo teško, samo bih ja dodao uz tvoj prvi dio rečenice i dio 'i ako federer ovako nastavi', jer trenutno nije ni blizu one igre iz 2006e i 07e
    H.E. Pennypacker
  • LeBronWade02.07.2010. u 21:53
    Nadal će ako ovako nastavi prestići za neke 3 do 4, eventualno 5 ili 6 godina Federera po broju naslova na Grand Slam turnirima.
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 20:33
    vamooossss el maestro...najjači igrač koji je kročio kuglom zemaljskom!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 19:46
    Vamos Rafa po novi turnir
    Obrisan korisnik