Nogomet

"Proklizala je preko moje ćelave glave"

Ante Zovko • petak, 02.07.2010.
"Proklizala je preko moje ćelave glave"
Foto: EPA

Nizozemska je sjajnim preokretom izbacila Brazil i postala prvi polufinalist Svjetskog prvenstva. Iako je pronašao zamjerke, izbornik vjeruje da se ova generacija konačno može dočepati zlatne statue.

Izbornik Bert van Marwijk prvo se osvrnuo na veliku pobjedu. "Prije poluvremena nismo uspijevali igrati svoju igru. Nakon nekih 25 minuta pošlo je nabolje, ali imamo razloga da budemo zabrinuti što smo na poluvremenu bili u zaostatku od jednog gola. U drugom poluvremenu smo pokazali za što smo sposobni. Mogli smo postići četiri ili pet golova."

A onda je bacio pogled u budućnost. "Već sam prije početka Svjetskog prvenstva rekao i ponavljam: ovdje smo kako bismo osvojili turnir. Ljudi su se prije dva tjedna smijali, ali ja sam i dalje uvjeren da možemo do kraja."

Wesley Sneijder neupitni je junak utakmice, strijelac jednog pogotka i uvelike zaslužan za autogol Mela. Prvi je pao nakon greške Julia Cesara, dok je drugi bio rezultat sjajne kombinacije nakon kornera, a lopta je otišla u mrežu od Sneijderove glave. "Jednostavno je proklizala preko moje ćelave glave, što je bio sjajan osjećaj."

Golovi su pali u jeku sjajnog nizozemskog pritiska, a veznjak Intera otkrio je u čemu je tajna. "U svlačionici smo rekli jedni drugima 'dajmo sve od sebe'. I to smo učinili. Borili smo se jedan za drugog. U drugom poluvremenu napravili smo pritisak na njihovu obranu, a postići dva pogotka bilo je fantastično."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 07:54
    pa nisu baš mogli postići četiri ili pet golova... ali još jedan ili dva to da. Eh, da, i onaj panj od Van Bomella:::: pa nemoj raditi prekršaj u zoni šuta ako zaista NE moraš!!!!
    Obrisan korisnik