Nogomet

Dunga najavio odlazak

Ante Zovko • petak, 02.07.2010.
Dunga najavio odlazak
Foto: EPA

Drugi uzastopni poraz u četvrtfinalu svjetskih prvenstava, ovaj put protiv Nizozemske, teško je pao Brazilcima, koji opet nisu uspjeli opravdati titulu favorita za naslov.

Brazilski će nogometaši morati pričekati četiri godine i turnir u vlastitoj zemlji kako bi pokušali prišiti šestu zvjezdicu na svoje dresove. Dungin čvrsti i učinkoviti stroj pao je pred sjajnom Nizozemskom.

Izbornik je odmah dao do znanja gdje treba tražiti odgovornost. "Bez ikakve sumnje, ja sam trener brazilske momčadi. Imam najveću odgovornost."

"Iznimno smo tužni, nismo ovo očekivali. Nismo uspjeli zadržati ritam u drugom poluvremenu", kratko je Dunga prokomentirao utakmicu i najavio odlazak s klupe. "Kad sam počeo znao sam da ću biti ovdje četiri godine." Kapetan brazilske vrste koja je 1994. osvojila četvrti naslov preuzeo je izborničku funkciju od Carlosa Alberta Parreire 2006., nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Vratar Julio Cesar jedan je od najvećih tragičara četvrtfinala. "Nije kraj svijeta. Mislim da sad moramo otići podignute glave." Vratar Intera svjestan je i da će ih iz zemlje pogoditi salve kritika. "U Brazilu ljudi uvijek stavljaju veliki pritisak na naša leđa, uvijek se očekuje pobjeda. Bio je ovo rezultat koji nitko nije očekivao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!